Najnovije

„Radoičić kao Arkan devedesetih – gde su nas takvi štitili, više nas tu nema“ – Parović o spotu potpredsednika Srpske liste (VIDEO)

– Prvo je Vučić pre nekoliko dana pričao kako će izbiti rat i progon Srba sa severa KiM zbog registarskih tablica, a sada je očito poslao svog čoveka za specijalne operacije kako bi ubrzao proces raseljavanja naroda, kaže za Danas predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović povodom video poruke potpedsednika Srpske liste i jednog od osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, Milana Radoičića.

Radoičić je Srbe sa Severa, ali i sve druge Srbe upozorio da se sprema teror, ali je i poručio – „Tu sam, vratio sam se, a vi znate šta to znači jer odavde nazad nema. Živela Srbija“.

Parović kaže da je to „ona logika devedesetih u kojoj su razni „junaci“ tipa Željka Ražnatovića Arkana – davali snažne izjave i štitili Srbe na našim vekovnim ognjištima, a gde su nas takvi štitili tu nas više nema“.

– Tako da ja pozivam Vučića da prestane da pravi te klipove za društvene mreže i da kao meru povuče pristanak sa mape puta za energetski sporazum kojim se država Srbija odriče milijardi evra rudnog i energetskog bogatstva na Kosmetu, to bi sve protivnike srpskih interesa bolelo. Ovako, javnim potenciranjem osoba sumnjivih biografija i njihovo promovisanje u narodne heroje samo nanosi štetu naciji i učvršćuje uverenje kako Vučić u principu jedino brani svoju mafijašku organizaciju i da je tome spreman da podredi sve, navodi Parović.

Radoičić je na severu Kosova boravio tokom februara, što je potvrđeno i iz Srpske liste, kada je Kosovska policija pokušala da ga uhapsi na administrativnom prelazu Brnjak jer je za njim raspisana poternica zbog navodnih malverzacija sa građevinskim zemljištem u ski centru Brezovica, što iz SL demontovano.

Radoičić je hapšenje izbegao i u novembru 2018. godine, kada je otišao u centralnu Srbiju.

Podsetimo, osim na poternici tzv. Kosovske policije, Radoičić zajedno sa Zvonkom Veselinovićem nalazi se i na crnoj listi ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država zbog veza sa transnacionalnim organizovanim kriminalom zbog čega će im biti onemogućen ulazak i poslovanje u SAD, piše RTV KiM.

Tzv. specijalno tužilaštvo Kosova navelo je u optužnici da je Milan Radoičić zajedno sa Zvonkom Veselinovićem vođa kriminalne grupe koja je učestovala u organizovanju ubistva Olivera Ivanovića, ali Radoičić nije optužen, jer prema kosovskim zakonima protiv njega ne može da bude podignuta optužnica, ukoliko nije saslušan.

Tzv. kosovski organi raspisali interni nalog za hapšenje, a potom i međunarodni. Međutim, sud je ukinuo taj nalog u februaru prošle godine. O razlozima za donošenje takve odluke, Tužilaštvo je odbilo da da objašnjenje, jer se radi o kako su tada rekli, poverljivoj stvari, navodi RTV KiM.

Zašto se raspada kabinet Borisa DŽonsona saznajte OVDE.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA