Najnovije

DIREKTOR SRPSKO-RUSKOG CENTRA ''MAJAK'': Slab uticaj NATO propagandista u Srbiji

Srbija i NATO (Foto: NATO)

Piše: Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-ruskog centra '’Majak'’

Rusofoba u Srbiji, srećom, nema u velikom broju. Moglo bi se reći da se svode na statističku grešku i da se mere jednocifrenim procentom od ukupnog broja stanovništva. Ipak, to im ne smeta da budu veoma glasni i neočekivano mnogo zastupljeni u medijima. Kampanja koja se vodi već godinama na približavanju naše zemlje NATO paktu nema prevelikog efekta u javnosti iako su mediji „preplavljeni“ njihovim „ljudima od uticaja“.

Reč je o korisnim idiotima koji su, za lepe pare od grantova zapadnih ambasada, spremni da izgovore svakojake gluposti i da predano rade na promociji NATO svetonazora. Ono što trenutno možemo videti u našem bližem ili daljem okruženju jeste to da NATO aktivno učestvuje u ratu u Ukrajini. NATO naoružava, snabdeva obaveštajnim podacima ukrajinske vojne snage. Vojni instruktori NATO su na terenu i obučavaju ukrajinsku vojsku a negde čak i direktno učestvuju u vojnim operacijama.

Naravno ovde je uglavnom reč o vojnim veteranima koji su u Ukrajini došli čisto „avanturistički“, ali je opet zanimljivo primetiti da ovih „avanturista“ ima sa svih strana sveta. Gotovo svaki dan možemo da vidimo nove izveštaje o tome odakle su pristigli poginuli plaćenici koji se bore na strani ukrajinske države.

U Srbiji se orkestrirano pokušava provući priča o NATO spasiteljima ili „Milosrdnim anđelima“ iz 1999 godine. Mnogi koji su bili mladi ili su rođeni neposredno nakon NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine nemaju isti osećaj kao oni koji su živeli te devedesete. Ovi drugi znaju ko je zaslužan za naše nesreće i njima se ne mogu prodati priče o zaštitnicima demokratije, prava, pravde jer takvih vrednosti na zapadu nikada nije ni bilo.

Upravo taj zapad nam je, pod direktnim pokroviteljstvom NATO pakta, devastirao privredne i fabričke kapacitete i infrastrukturu, a što je najgore i kolektivno zdravlje, nemilosrdno nas zasipajući osiromašenim uranijumom. NATO je okupirao Kosovo i Metohiju, a sve što rade rade protiv naših nacionalnih interesa, a mi bi trebalo da im budemo beskrajno i ponizno zahvalni jer su njihove firme najveći poslodavci u Srbiji.

Takav argument se može često čuti u našim medijima ali se nekako uvek zaboravlja to da je država Srbija iz svog budžeta upravo njima dala ogromne povlastice i podsticaje da dođu kod nas, kao i da ovde proizvode uz najnižu cenu energenata kao i najnižu cenu radne snage.

Sve to nas navodi na zaključak da ovde nisu došli da budu „milosrdni“ nego iz debelog interesa koji samo još ovde mogu da ostvare. NATO promoterima očito loše ide i postaju sve nervozniji zbog očajnih rezultata ali to ih ne ometa da rade  i da sve više nastupaju trujući sveukupni medijski prostor.

Svetski tokovi se preokreću, situacija u svetu se neumoljivo menja ali neki to ne vide i hrle da povuku našu državu i narod u propast. Savezništva zasnovana na ucenama, pritiscima i aktivnostima prodanih duša nisu prava savezništva i nikako nam nisu na korist.

Ovi gorepomenuti rusofobi sebe predstavljaju za patriote koje bezrezervno rade u interesu naše države i srpskog naroda. To su na kraju ipak samo inostrani interesi koji su za nas krajnje ponižavajući. Na svu sreću, naš običan čovek ih je prozreo i više ne naseda na njihovu priču „stimulisanu“ judinim srebrnjacima.

O sukobu između Zelenskog i Nemačke pročitajte OVDE.

Izvor: Srpska analitika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA