Najnovije

MINISTARSTVO ODBRANE VELIKE BRITANIJE TVRDI: Nova ruska kopnena jedinica za front u Ukrajini je spremna!

Rusija je formirala veliku novu formaciju kopnenih snaga za podršku svojim operacijama u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Velike Britanije.

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Ova jedinica, nazvana 3. armijski korpus, bazirana je u gradu Mulino, istočno od glavnog grada Rusije Moskve, objavilo je ministarstvo u svom dnevnom obaveštajnom biltenu na Tviteru, prenosi Rojters.

U izveštaju obaveštajaca se takođe dodaje da se pred ruskim komandantima i dalje nalaze „konkurentni operativni prioriteti“, jačanje ofanzive u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa, kao i osnaživanje odbrane od kontranapada ukrajinskih snaga na jugu zemlje, navodi britanska agencija.

Podsećamo, ukrajinski vojnici su jutros  za sat vremena ispalili 42 granate kalibra 155 i 152 mm na Donjeck, Gorlovku, Makejevku i Mihajlovku, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini.

Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Ukrajina danas vodi "kreativni rat", a glavni zadatak je demoralizacija ruske vojske, izjavio je savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA