Najnovije

"POTRUDITE SE ILI IMATE 5 I 15 MINUTA" Ruski ekspert objasnio Amerikancima i Britancima šta treba da spreče

Ako ukrajinski nacionalisti, predvođeni stranim instruktorima, uspeju da oštete nuklearku Zaporožje, za ovo će morati da odgovaraju SAD i Velika Britanija.

Foto: pixabay.com

Vojni ekspert Aleksej Leonkov podsetio je da militanti Oružanih snaga Ukrajine gađaju nuklearnu elektranu, koja je pod kontrolom Oružanih snaga Ruske Federacije, američkim projektilima, koristeći podatke britanskih obaveštajaca. Takođe, nije tajna da borbenim posadama raketnih sistema komanduju plaćenici iz Sjedinjenih Država.

Prethodno su stručnjaci upozoravali da bi oštećenja na ključnim objektima nuklearke izazvala kontaminaciju teritorije u radijusu od hiljadu kilometara. To znači da je ugrožena i teritorija poluostrva Krim.

- Takva kontaminacija se može smatrati nuklearnim napadom na teritoriju Ruske Federacije - rekao je Leonkov.

Aktuelna nuklearna doktrina Ruske Federacije omogućava da se na takve pretnje odgovori simetrično, primetio je ekspert.

- Vašington i London treba da se trude da nuklearka ne strada, inače će imati 15 minuta i pet minuta - upozorio je Leonkov.

On je pojasnio da je mislio na vreme leta interkontinentalne balističke rakete Avangard sa hipersoničnom vođenom bojevom glavom.

Usled ukrajinskog granatiranja pivare u Donjecku došlo je do curenja više od šest tona amonijaka, a jedna osoba je poginula, izjavio je juče načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom Mihail Mizincev. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: srbijadanas.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA