Najnovije

UKRAJINCI NAMERNO GRANATIRALI PIVARU U DONJECKU: Jedna osoba poginula, iscurelo više od 6 tona amonijaka!

Usled ukrajinskog granatiranja pivare u Donjecku došlo je do curenja više od šest tona amonijaka, a jedna osoba je poginula, izjavio je juče načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom Mihail Mizincev.

Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine

- Dana 10. avgusta 2022. godine artiljerijske jedinice mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine pucale su na teritoriju pivare u Donjecku, gde su se nalazile opasne hemikalije koje se koriste u procesu proizvodnje, iz pravca sela Avdijevka - rekao je Mizincev na brifingu, preneo je Interfaks.

Kako je rekao, usled granatiranja oštećen je kapacitet rashladnog sistema od 40 tona iz kojeg je iscurilo više od šest tona amonijaka.

- Nakon eksplozije formirao se otrovni oblak koji se proširio na površinu od dva kvadratna kilometra. Jedan radnik preduzeća je preminuo, dvoje su zadobili teške opekotine respiratornog trakta - rekao je Mizincev.

Naveo je da incident smatra "namernim granatiranjem".

Dodao je da su jedinice ministarstva za vanredne situacije DNR-a reagovale brzo kako bi se pozabavile posledicama artiljerijskog udara i sprečile žrtve među lokalnim civilima.

Obraćanje ukrajinskog komandanta iz Azovstanja narodu Donbasa pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA