Najnovije

UKRAJINSKI ZAROBLJENICI MOLE RUSE: Ne vraćajte nas u Ukrajinu (VIDEO)

Ratni zarobljenici Oružanih snaga Ukrajine iz jedinica marinaca, Nacionalne garde, vazdušno-jurišnih i kopnenih snaga odlučili su da ostanu na teritoriji pod kontrolom Ruske Federacije, zbog nespremnosti za borbu i straha da će se ponovo vratiti linije fronta, saopšteno je u Ministarstvu odbrane Rusije. Objavljen je niz video snimaka na zahtev zarobljenika.

Zarobljenici (Foto: RIA Novosti)

Svi su dobrovoljno položili oružje i predali se ruskim vojnicima kako bi spasli svoje živote.

Prema njihovim rečima, malo ljudi u ukrajinskoj vojsci sada to može da uradi, pošto vojnici nacionalističkih bataljona, delujući kao odredi i preteći vojnicima pogubljenjem, ne dozvoljavaju nikome da napusti svoje položaje koji se nalaze na liniji kontakta. .

Ratni zarobljenici su govorili i o korupciji koja vlada u Oružanim snagama Ukrajine, odsustvu bilo kakve kontrole u ​​jedinicama, praksi zastrašivanja vojnika i varvarskom odnosu prema civilnom stanovništvu, koje nacionalisti uveliko koriste kao živi štit. .

Ratni zarobljenici su odbili da se razmene i ne žele da se vrate u Ukrajinu, kako ne bi postali „topovsko meso“ i poginuli, po naredbama komande po nalogu marionetskog rukovodstva zemlje, koje uništava svoje ljudi.

Bivši ukrajinski vojnici potpuno su zadovoljni uslovima pritvora. Prema njihovim rečima, u Privremenom pritvoru za ratne zarobljenike obezbeđuju im se tri topla obroka dnevno, organizovana je mogućnost odlaska u crkvu, kupanje i pranje veša, kao i neophodna medicinska pomoć.

Ratnim zarobljenicima se po potrebi obezbeđuje odeća i neophodne kućne potrepštine.

Takođe, ratnim zarobljenicima se daje mogućnost da kontaktiraju svoje rođake kako bi im ispričali svoju sudbinu.

Kako prolaze oni koji se nisu predali, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA