Najnovije

UPOZORENJE RHMZ! Za sat vremena stižu pljuskovi sa grmljavinom u ove delove Srbije

U većem delu Srbije danas će biti umereno do potpuno oblačno i svežije, mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Nevreme. (Foto: Jutjub)

Samo će u Vojvodini veći deo dana biti suvo vreme, a u ostalim krajevima, posebno na zapadu i u centralnoj i južnoj Srbiji, lokalno se očekuje i veća količina padavina i kratkotrajni grad.

Najniža temperatura od 14 do 19, a najviša od 21 do 26, na istoku do 28. Vetar slab do umeren, zapadni i severozapadni.

U Beogradu umereno do potpuno oblačno i svežije vreme povremeno sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom.

U drugom delu dana očekuje se više padavina ponegde na širem području grada i intenzivnijih.

Najniža temperatura od 16 do 18, a najviša oko 25. Vetar slab do umeren, zapadni i severozapadni.

RHMZ najavio padavine

- U naredna 2 časa kiša se mestimično očekuje na zapadu Vojvodine, u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu, kao i u centralnoj i istočnoj Srbiji- navodi se u najavi RHMZ.

Upozorenje na vremenske nepogode

- Danas se lokalno očekuju intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom i gradom (preko 40 mm za 24 h) sa većom verovatnoćom pojave u zapadnim, centralnim i južnim predelima zemlje- upozorava RHMZ.

Upaljen meteo alarm

Na celoj teritoriji Srbije, izuzev Bačku na snazi je meteo alarm zbog vremenskih nepogoda. U zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji zbog kiše i grmljavine na snazi je naranžasto upozorenje što znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe- navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ-a.

U ostalim delovima Srbije, izuzev Bačke, na snazi je žuto upozorenje zbog pljuskova i grmljavine, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike- pojašnjavaju iz RHMZ-a.
Vreme narednih dana

U nedelju promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, ali i sa mogućom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Više padavina biće na jugu Srbije uz svežije vreme nego na severu. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 22°C na jugu Srbije do 29°C na severu Vojvodine. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 17°C do 22°C.

U ponedeljak sunčanije i toplije vreme uz slab dnevni razvoj oblaka. Postoji manja šansa za lokalne pljuskove na istoku Srbije. Od utorka sunčano uz vrućinu koja će biti najjača u četvrtak uz temperature ponegde do 40°C. U petak i za vikend postepeno osveženje sa prolaznim kišom između petka i subote prema današnjoj prognozi.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA