Najnovije

ISPROVOCIRANI SKANDIRANJEM PROTIV VUČIĆA? Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv navijača Partizana

Nakon kazne UEFA izrečene Partizanu zbog izgreda tokom navijanja u meču protiv AEK-a iz Larnake prethodnog četvrtka, reagovalo je i tužilaštvo.

Foto: Jutjub

Crno-beli su bili optuženi za neprimereno vređanje bivšeg reprezentativca Srbije i člana Crvene zvezde Nenada Tomovića, kao i zbog neodgovornog ponašanja dela tribina.

Zbog toga će u Humskoj za duel sa malteškim Hamrunom u plej-ofu Lige konferencije kapacitet biti umanjen za simboličnih 2.000 mesta.

Ipak, UEFA nije jedina koja je reagovala na pomenuti događaj, već je to učinilo i javno tužilaštvo u Beogradu, koje je podnelo policiji zahtev za prikupljanje dokaza protiv lica koje su izazvale nerede na sportskoj priredbi.

Povodom toga Više tužilaštvo se oglasilo i javnim saopštenjem koje vam prenosimo u celosti:

"Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je policiji zahtev za prikupljanje obaveštenja povodom dogadjaja tokom i posle utakmice odigrane 11. avgusta 2022. godine na stadionu FK “Partizan” između epika FK “Partizan” i FK “AEK” iz Larnake, nakon što mu je danas dostavljen izveštaj policije o toj sportskoj manifestaciji " navodi se u saopštenju i dodaje:

"Naložena je identifikacija muškarca koji je u 44. minutu na istočnoj tribini stadiona nogom udario jednog od pripadnika Žandarmerije i podnošenje krivične prijave protiv njega zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi. Takođe je naloženo da se identifikuje fotoreporter kojeg je napao igrač AEK-a N.T, kako bi se izjasnio o razlogu i načinu napada, kao i da li je zadobio neke telesne povrede tom prilikom. Zahtevom je naloženo i da se utvrdi identitet četiri lica koja su nakon završetka utakmice neovlašćeno ušla u teren u trenutku kada su igrači FK Partizan došli do južne tribine, kao i da se utvrdi da li su se ta lica fizički ili verbalno sukobila sa drugim licima", navode iz tužilaštva.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA