Najnovije

POČELO JE: Ukrajinci napali nuklearku u Rusiji!

Ruska bezbednosna agencija FSB saopštila je da su ukrajinski saboteri napali transformatore koji napajaju nukelarnu elektranu.

Foto: Jutjub

Kako navode ruski mediji, u pitanju su instalacije koje su napajale nuklearno postrojenje u Kursku.

Prema novim informacijama, 4, 9. i 12. avgusta uništeni su transformatori koji napajaju inftrastrukturu u okviru nukelarnog postrojenja u Kursku i susednim regionima.

U toku je potraga za napadačima, a mediji navode da je sabotažom prekinuto snabdevanje stambenih objekata i infrastrukture električnom energijom.

Podsećanja radi, ovo je još jedan u seriji napada na infrastrukturu koja se nalazi na teritoriji Rusije, a neki svetski mediji ističu da su ukrajinske vlasti u poslednjih nekoliko dana izvršili više napada, među kojima je i eksplozija u ruskoj vazduhoplovnoj bazi na Krimu.

Zvanični Kijev smatra da su napad izvršili ukrajinski specijalci, dok Kremlj ističe da je u pitanju nesreća.

Takođe su zabeleženi i napadi na teritoriji Rusije, a FSB je saopštio u ponedeljak da su bezbednjaci osujetili napad na naftovod u Volgogradu.

Zapad će, da bi sačuvao globalnu dominaciju, pokušati da poseje haos u raznim regionima, a zonu rizika predstavlja cela planeta, izjavio je predstavnik Spoljno-obaveštajne službe Rusije, general-pukovnik Vladimir Matvejev. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA