Najnovije

DEJSTVO KOZAČKE ARTILJERIJE POD SOLEDAROM: Za suzbijanje utrvrđenih tačaka koriste haubice 152mm (VIDEO)

Jedinice 6. kozačkog puka NM LPR prve su stigle do Soledara i učvrstile se na istočnoj periferiji naselja, zauzevši teritoriju fabrike KNAUF-gips.

Foto: public

Dalje napredovanje duboko u grad otežava prisustvo velikog broja vatrenih tačaka i dobro ukopanih položaja Oružanih snaga Ukrajine. Za njihovo suzbijanje koriste se haubice Msta-B kalibra 152 mm.

Artiljerci sprovode preciznu vatru po identifikovanim ciljevima, otežavajući dopremanje pojačanja i municije u Soledar, kao i kretanje ukrajinskih formacija po gradu.

Objektivnu kontrolu štete nanetu udarima artiljerije obezbeđuju ekipe dronova.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

Kabinet ministara Ukrajine odlučio je da dozvoli komandantima jedinica Oružanih snaga Ukrajine da overavaju izjavu poslednje volje vojnika na liniji fronta. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA