Najnovije

OTKRIVENA DIVERZANTSKA SKROVIŠTA: U LNR pronađeni bacači granata, artiljerijska zrna, mine, municija...

Pripadnici Ruske garde otkrili su skrovišta oružja ukrajinskih diverzanata u Luganskoj narodnoj republici (LNR).

Foto: RIA

Pronađeni su bacač granata M80 Zolja, dva bacača granata RSHG, još dva bacača granata strane proizvodnje, više od trista dvadeset granata 30 mm, 65 protivtenkovskih mina TM-62, 37 metaka PG-7, 26 granata VOG-25, 7 granata F-1, dve stotine mina kalibra 120 mm, dvanaest mina 82 mm i četrdeset VOG granata strane proizvodnje, kao i preko 2.000 metaka različitog kalibra i improvizovana eksplozivna naprava.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA