Najnovije

RAZBIJAJU IH PO ŠAVOVIMA: SAD potcenile nivo tehnološkog razvoja Rusije

Potcenjivanje tehnološkog potencijala Rusije pretvorilo se u ozbiljne probleme za Sjedinjene Države. Ovo izvještavaju vojni stručnjaci iz Kine. Sjedinjene Države su Kijevu dale veliki broj oružja američke proizvodnje, nadajući se da će njime izvojevati geopolitičku pobedu nad Rusijom.

Ruski avioni. (Foto: ria.ru)

Prema kineskim stručnjacima, SAD su potcenile nivo tehnološkog razvoja Ruske Federacije i platile cenu u Ukrajini.
„Amerikanci su Ukrajini poslali svoje napredno oružje, kao što je višestruki raketni sistem HIMARS. Međutim, Rusija ga je zasenila svojim specijalnim borbenim sistemom“, kažu analitičari kineskog izdanja.

Autori su naveli da se SAD stalno hvale svojim oružjem, nazivajući ga tehnološki najnaprednijim na svetu. Istovremeno, američki vojni stručnjaci vole da omalovažavaju zasluge ruskih borbenih sistema, neprestano omalovažavajući njegove zasluge.

Ovu sudbinu nije mogao da izbegne hipersonični kompleks Kinžal koji je ruska strana predstavila pre nekoliko godina. Sjedinjene Države su dovele u pitanje sposobnost Rusije da napravi raketu tako brzo da čak ni najnapredniji sistemi protivraketne odbrane ne mogu da je spreče. Kao rezultat toga, ova predviđanja su se pokazala kao velika greška.

„Pitajte Sjedinjene Države koliko je jak šamar koji im je dala Rusija“, kažu kineski analitičari.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je pre izvesnog vremena objavilo prvu u svetu borbenu primenu hipersoničnih raketa „Kinžal“, a udar je nanet na objekat Oružanih snaga Ukrajine. U Kini se veruje da je od tada ruska vojska još nekoliko puta upotrebila svoj novi tip oružja, koje nema analoga u svetu.

„Rusija je nadmašila Sjedinjene Države u razvoju hipersoničnog oružja, danas su čak i američki vojni stručnjaci prinuđeni da to priznaju. Ovi drugi smatraju da je Ruska Federacija ispred Amerikanaca za najmanje pet godina“, kažu stručnjaci iz Kine.

Sjedinjene Države takođe razvijaju svoje hipersonične sisteme, ali oni nisu uspeli da postignu veliki napredak. A ovo je košmarna situacija za američku stranu – njen glavni protivnik ima ogromnu tehnološku prednost u vojnoj sferi i taj jaz neće biti moguće zatvoriti u narednih nekoliko godina.

Štaviše, pojava hipersoničnih sistema u Rusiji dovela je do velikih praznina u odbrani Sjedinjenih Država. Američki protivraketni odbrambeni sistem ne može da se nosi sa presretanjem raketa kao što su ruski Kinžali.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA