Najnovije

PROVOKACIJE U SUVOM DOLU: Srpski grafiti se „istražuju“, zastava „Velike Albanije“ dozvoljena (VIDEO)

U naselju Suvi Do u Severnoj Mitrovici osvanule su zastave "UČK" i "velike Albanije", a u Kosovskoj policiji kažu da o tom slučaju nije pokrenuta istraga.

Albanci (Ilustracija: Jutjub)

Kosovska policija je, sa druge strane, pokrenula istragu o grafitima „Ne brinite“, „Tu smo“, „Čekamo“, koji su juče osvanuli u Severnoj Mitrovici, uz koje stoji potpis „Severna brigada“.

Međutim kako navode iz policije, nema informacija u vezi sa događajem u Suvom Dolu.

„Nema nikakvih informacija da je u vezi sa tim pokrenuta istraga, policajci su na terenu svakodnevno i obavljaju svoju dužnost, ukoliko bude izveštaja u vezi sa ovim događajem obavestićemo javnost“, rekao je za Kosovo onlajn portparol Kosovske* policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Kako je na licu mesta zabeležio reporter Kosovo onlajna zastava OVK i zastava „velike Albanije“, na kojoj su likovi Ismaila Ćemaljija i Ise Boljetinca, nalaze se na jarbolu koji je postavljen na saobraćajni znak, između dve kolovozne trake u Suvom Dolu.

Naselje Suvi Do nalazi se u Severnoj Mitrovici i godinama je predmet međuopštinskog spora sa Albancima iz Južne Mitrovice.

Nedavno je kosovska* policija iz Južne Mitrovice bez saglasnosti Severne policijske stanice preuzela patroliranje Suvim Dolom, bez prethodne najave ili bilo kakvog rešenja o administrativnj podeli.

Naselja Gornji i Donji Suvi Do su mešovita i prema važećim zakonima katastarski pripadaju opštini Severna Mitrovica.

O saslušanju vladike Nikanora u policiji pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S/Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA