Najnovije

PUTIN NA DAN DRŽAVNE ZASTAVE: Vodićemo politiku koja odgovara našim interesima

Rusija će, kao moćna i nezavisna sila na svetskoj sceni voditi samo onu politiku koja odgovara njenim fundamentalnim interesima, poručio je sinoć ruski predsednik Vladimir Putin u obraćanju povodom Dana državne zastave.

Vladimir Putin (Foto: Kremlin.ru)

On je istakao da je želja da se živi po sopstvenoj volji, ne dozvoljavajući spoljni diktat, deo genetskog koda Rusa, prenose RIA Novosti.

„Rusija je moćna, nezavisna svetska sila. Mi smo čvrsti u tome da na međunarodnoj areni vodimo samo onu politiku koja odgovara fundamentalnim interesima Otadžbine“, rekao je Putin.

Naglasio je da je ruska zastava, podignuta pre više od tri veka na prvom ruskom ratnom brodu, ostala simbol Rusije u teškim periodima njene istorije - pod Petrom Velikim u fazi formiranja Ruskog carstva, na ratištima Prvog svetskog rata i u kontradiktornim, teškim vremenima drastičnih promena 1990-ih.

"Danas je trobojnica čvrsto ušla u život građana kao sastavni deo ruske državnosti, simbol jedinstva naroda, njegove privrženosti otadžbini, spremnosti da brani nacionalne interese", dodao je.

Putin je izrazio uverenje da će zastava Rusije zauvek ostati sveti simbol za sve generacije građana zemlje, ''''da će ih inspirisati na podvig, radna dostignucća, osvajanje novih visina u nauci, kulturi i sportu i izazivati osećaj ponosa na svoju otadžbinu“.

Šta je Dugin rekao o ubistvu njegove ćerke, saznajte OVDE.

Izvor Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA