Najnovije

ASADOVI TIGROVI RAZBILI DŽIHADISTE Idlib zasut raketama, ima mrtvih i ranjenih

Sirijska arapska armija (SAA) je izvela seriju artiljerijskih udara na severozapadni region Idlib gde je prisutno i aktivno nekoliko terorističkih grupa.

Sirija. (Foto: Sana)

Artiljerijski udari su bili usmereni na položaje militanata u južnom Idlibu i zapadnom delu Alepa. U napadu su ubijena četiri militanta, a nekoliko ih je ranjeno.

Trojica ubijenih militanata bili su niže rangirani pripadnici Hajat Tahrir al-Šama (HTŠ), koji je bio povezan sa Al Kaidom, de fakto vladarem Velikog Idliba, dok je četvrti bio terenski komandant DŽaiš al-Iza.

Samo dan ranije, talas od 14 ruskih vazdušnih udara pogodio je zapadnu periferiju grada Idliba, gde se zna da se nalazi nekoliko štabova, skladišta municije i kampova za obuku HTŠ-a. U udarima je nastala velika materijalna šteta.

Međutim, nema izveštaja o žrtvama. Sirijski i ruski udari na Veliki Idlib su verovatno bili samo odgovor na nedavna kršenja primirja od strane HTŠ-a i njegovih saveznika.

Prekid vatre u Velikom Idlibu, kojem su posredovale Rusija i Turska pre više od dve godine, još uvek traje. Međutim, situacija u regionu danas je daleko od stabilne. Ovo se verovatno neće promeniti uskoro.

SAA i njeni saveznici očigledno neće nastaviti svoje operacije u Velikom Idlibu pre nego što postignu sporazum sa Turskom, koja održava veliko vojno prisustvo u regionu.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA