Najnovije

''Došlo vreme da i Srpska pokaže zube''

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da su konstantne blokade projekata Republike Srpske u Predsedništvu BiH duga i teška bolest koju je potrebno lečiti adekvatnim sredstvima, te da je došlo vreme da i Srpska pokaže zube.

Republika Srpska (Foto: Vlada Republike Srpske)

Dodala je da ne razume potrebu da se uopšte blokiraju projekti.

"Mi smo mnogo godina bili suočeni sa takvom situacijom i onda na kraju, kao što to naš narod kaže, budete doterani do zida pa kažete, onda moramo i mi vama sad nešto zakočiti jer je ovo jedno nemoguće stanje", rekla je Cvijanović.

Ona je istakla da blokade datiraju odavno, a počele su blokadom donatorskih sredstava za izgradnju Kliničkog centra Srpske.

"Nakon toga smo videli razne druge blokade koje su podrazumevale projekte za Republiku Srpsku. Pa smo došli do toga da se nastoji blokirati projekat Buk Bijela, koji je suštinski važan za energetsku nezavisnost Republike Srpske", navela je ona.

Dodala je da se iz sarajevskih zajedničkih institucija nastoji blokirati i izgradnja aerodroma u Trebinju.

"Oni imaju jedan problem. Ja mislim da je to zaista ozbiljna bolest. Ono što sam ja čula od pojedinih stranih predstavnika, oni kažu da naše kolege iz Federacije lobiraju kod stranih ambasada ili stranih vlada da se ne dodele određena sredstva Republici Srpskoj, da se ne daju određeni grantovi, donacije, da se ne učestvuje u realizaciji ili finansiranju određenih projekata", kaže Cvijanović, prenela je Srna.

Smatra da je takvo ponašanje, kako kaže, "apsolutno nenormalno" i dodala da će teško država funkcionisati na takav način.

Rekla je da su potezi koji dolaze iz Sarajeva osvetnički, retrogradni i usmereni protiv Republike Srpske, te da izgleda nemoguće da se tako nešto može popraviti.

"Što se tiče Republike Srpske, mi želimo da se svi izgrađuju i grade, da realizuju svoje projekte. Mi nismo kočili ni one projekte koji su regionalnog karaktera, koji god da su bili, koje realizuje Srbija, Hrvatska, bilo koja druga zemlja. Nikad nismo blokirali bilo koje projekte iz Federacije, ali prosto dođete u situaciju da nakon svih tih godina maltretiranja te vrste morate i vi nekad da pokažete zube", rekla je Cvijanovićeva.

O dešavanjima na severu Kosova i Metohije pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA