Najnovije

KADIROV SE OBRATIO PUTINU I ZATRAŽIO ŠANSU "Molim vrhovnog komandanta..."

Lider Čečenije Ramzan Kadirov zatražio je od ruskog predsednika Vladimira Putina da mu da priliku da što pre završi specijalnu operaciju u Ukrajini.

Ramzan Kadirov. (Foto: kremlin.ru)

- Tražim i još jednom zaista molim vrhovnog komandanta da nam da priliku da završimo specijalnu operaciju i ne odugovlačimo ovu operaciju. Ako je 15 odsto svetske zajednice protiv nas, to ne znači da je ceo svet protiv nas. Možemo brzo da smirimo ovih 15 odsto, apsolutno nema nikakvih problema, rekao je Kadirov u audio poruci na Telegramu, komentarišući optužbe Kijeva na njegov račun, prenose RIA novosti.

Ranije danas, Služba bezbednosti Ukrajine saopštila je da je ''prikupila nedvosmislene dokaze o ratnim zločinima'' Kadirova, kao i Danila Martinova i Huseina Mežidova.

Kako je navedeno, lider Čečenije je u februaru-martu ove godine''nadgledao razvoj i planiranje pojedinačnih vojnih operacija jedinica, davao naređenja, slušao izveštaje i izveštaje''.

Martinov sada radi kao savetnik šefa Ministarstva za vanredne situacije, pre toga je bio pomoćnik lidera Čečenije i služio je u republičkom odeljenju Ruske garde.

Kadirov je u martu prozvao Mežidova komandantom čečenskog bataljona ''Jug''.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA