Najnovije

"OVO JE UŽASNO, BUDNI SMO ZA SLUČAJ DA MORAMO DA NAPUSTIMO KUĆU!" Strahovite borbe u glavnom gradu arapske države! (VIDEO)

Najmanje dve osobe, muškarac i žena, ubijeni su u tokom uličnih borbi u glavnom gradu Libije, Tripoliju, saopštili su medicinski izvori, javlja Rojters. Intenzivne ulične borbe sukobljenih libijskih frakcija izbile su tokom protekle noći u prestonici Tripoliju i trajale su i toku dana.

Sirija. (Foto: Jutjub)

Suparničke strane su intenzivno razmenjivale vatru, a čulo se i nekoliko detonacija.

Poslednjih nekoliko nedelja oko glavnog grada Libije grupisale su se i koncentrisale suprotstavljene oružane frakcije, a sukobi u centru Tripolija eskalirali su zbog pokušaja uspostavljanja kontrole nad libijskom vladom, potvrdili su očevici izveštaču Rojtersa.
Na slikama i video snimcima koji su objavljeni na mrežama vide se vojna vozila kako jure ulicama, borci koji pucaju i lokalno stanovništvo koje pokušava da ugasi požare.

Glavni poilitički sukob u Libiji vodi se između Vlade nacionalnog jedinstva u Tripoliju sa Abdulhamidom al-Dbeibom na čelu i rivalske frakcije koju predvodi Fati Bašaga, a koju podržava parlament sa sedištem na istoku zemlje.

- Ovo je užasno. Moja porodica i ja nismo mogli da spavamo noćas zbog sukoba. Buka je bila toliko velika i zastrašujuća. Bili smo budni za svaki slučaj da moramo brzo da napustimo kuću. To je jeziv osećaj - rekao je Abdulmenam Salem, stanovnik centralnog dela Tripolija. Misija Ujedinjenih nacija u Libiji izrazila je zabrinutost zbog okršaja.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA