Najnovije

RUSI DOKAZALI SVE! Objavljen snimak udara kamikaze dronova na nuklearku Zaporožje (VIDEO)

Rusija je dostavila Savetu bezbednosti UN dokaze o napadu ukrajinskih dronova na nuklearnu elektranu u Zaporožju, prenose tamošnji mediji

Foto: Printskrin

Rusija je poslala pismo Savetu bezbednosti UN sa dokazima o granatiranju nuklearne elektrane Zaporožje od strane ukrajinskih trupa 29. avgusta.

Ovo je rusko predstavništvo pri organizaciji objavilo na svojoj Tviter stranici.

- Proširili smo među članicama Saveta bezbednosti UN pismo u vezi sa informacijama ruskog Ministarstva odbrane u vezi sa granatiranjem nuklearne elektrane Zaporožje od strane Oružanih snaga Ukrajine 29. avgusta - navodi se u saopštenju.

Napominje se da dokument sadrži i informacije o udaru ukrajinskih dronova kamikaza na krov specijalne jedinice broj 1.

Pogledajte deo snimka ruskog MO:

Vlasti Zaporoške oblasti su u ponedeljak javile da je ukrajinska vojska iz američke haubice M777 sa suprotne obale Dnjepra od Nikopolja izvela artiljerijski udar na nuklearku.

Granata je probila krov specijalne zgrade, gde se nalazi gorivo za reaktore. Dan ranije, iznad stanice je oboren dron kamikaza, takođe napravljen u Sjedinjenim Državama.

Prema rečima Vladimira Rogova, portparola administracije, vlasti dokumentuju sve činjenice granatiranja i predaće ih misiji IAEA, koja je, prema Energoatomu, već stigla u Zaporožje. Očekuje se da će poseta predstavnika organizacije stanici biti od 31. avgusta do 3. septembra.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA