Najnovije

MILOŠ ZDRAVKOVIĆ: Amerika jako profitira od ekonomskog samouništenja Evrope! (VIDEO)

Stručnjak za energetiku Miloš Zdravković u intervjuu za Helm Kast kaže da veruje da će energenata, struje, gasa i goriva, biti dovoljno u Srbiji tokom jeseni i zime ali da će njihova cena biti mnogo veća. Po Zdravkoviću je glavni problem je što se, zbog lošeg upravljanja partijski postavljenih kadrova, EPS nalazi na "kolenima".

Zdravković kaže da do restrikcija može doći samo ako i u Evropi dože do nestašica i da Srbija onda neće imati odakle da uveze.

On kaže da su restrikcije najgore rešenje i da bi one mogle da izazovu brojne havarije na trafostanicama i drugim delovima sistema i da bi troškovi popravke mogli da budu veći od onoga što bi se uštedilo restrikcijama.

Zdravković smatra da bi najbolje rešenje bilo da Srbija sada, umesto što troši ugalj, uvozi struju po nižoj ceni a onda deponovani ugalj troši na zimu kad dođe do nestašica struje. Međutim, on kaže da ne razume zašto EPS to još nije krenuo da radi. Prema njegovim rečima najverovatnije će sve greške lošeg upravljanja platiti sami građani kroz poskupljenje struje kako bi se obezbedila sredstva za njen uvoz.

Zdravković detaljno objašnjava kako je došlo do urušavanja sistema EPS pogotvo u periodu kada se na čelu ove kompanije nalazio Milorad Grčić.

Zdravković kaže da EU sakncijama prema Rusiji urušava sopstvenu ekonomiju i da će rezultat toga biti recesija iz koje će profitiratzi Rusija, SAD i Kina jer će popuniti praznine na tržištu kada kompanije iz Evrope postanu nekonkurentne ili propadnu.

Zdravković govori o posladicama sankcija Rusiji, svetskom ekonomskom ratu, mogućim rešenjima za energetski sistem Srbije, ali u mogućnosti da u Srbiji počnu da se grade nuklearne elektrane.

O novom napredovanju ruske vojske čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA