Najnovije

UKRAJINSKA VOJSKA POGODILA NUKLEARNU ELEKTRANU: Ima li opasnosti za Evropu? (VIDEO)

Ukrajinska vojska je pogodila teritoriju Zaporoške nuklearne elektrane tokom smene radnika, saopštile su za RIA Novosti vlasti Energodara.

Nuklearna energija (Ilustracija: Novorosinform)

„Danas, tokom smene radnika Zaporoške nuklearne elektrane, oko 15 časova, sa teritorije koju kontroliše ukrajinski zločinački režim, nacionalističke jedinice su artiljerijom gađale teritoriju Zaporoške nuklearne elektrane“, rekao je predstavnik nove vojno-civilne uprave grada. .

Incident je navodno prekinuo dva dalekovoda koji napajaju rasklopnu opremu 750 kW koja je neophodna za bezbedan rad energetskih jedinica.

Prema rečima sagovornika agencije, na mestu granatiranja izbio je požar. Na mesto su stigle vatrogasne jedinice.

„U ovom trenutku, zbog činjenice da su pokidani dalekovodi pod naponom i postoji velika verovatnoća padavina, nije moguće pristupiti lokalizaciji požara“, rekao je on.

Od marta ruska vojska čuva Zaporošku nuklearnu elektranu, koja se nalazi na levoj obali Dnjepra, u blizini grada Energodara. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije povezalo je zauzimanje objekta sa potrebom da se spreči curenje nuklearnih radioaktivnih materijala. Ministarstvo je takođe saopštilo da stanicom i dalje upravlja ukrajinski operater.

Bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine više puta su napale teritoriju nuklearne elektrane. Moskva kaže da Kijev stvara pretnje nuklearnim objektima Ukrajine i pokušava da izazove nuklearnu katastrofu u Evropi. Rusija se obratila Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju i čeka reakciju međunarodne zajednice.

Kada će poljska vojska ući u Ukrajinu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA