Najnovije

DVERI: Nova Vlada obavezno da formira Ministarstvo za Kosovo i Metohiju

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da je neophodno da nova Vlada ponovo formira Ministarstvo za Kosovo i Metohiju koje je sadašnja vlast ukinula 2012. godine.

Foto: Jutjub

Poslanik u Skupštini Srbije i potpredsednik Dveri Ivan Kostić u pisanoj izjavi ocenio je da je situacija na Kosovu i Metohiji svakim danom sve neizvesnija i da postoji „realna opasnost da u bliskoj budućnosti ponovo bude ozbiljno ugrožena bezbednost srpskog življa“.

„Deo vladajuće koalicije i patriotska opozicija u Skupštini Srbije su saglasni u oceni da očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije treba da bude prioritet nove Vlade Srbije“, rekao je Kostić u saopštenju.

On je istako da Kancelariju za Kosovo i Metohiju „treba dići na nivo ministarstva i dodatno ga ojačati ljudskim i finansijskim resursima“.

„Politika Dveri je kristalno jasna i za nas je prioritet izmeštanje pregovora iz Brisela u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, gde se mogu nastaviti pregovori sa albanskom manjinom uz maksimalno poštovanje Rezolucije 1244 i očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije“, naveo je Kostić.

Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA