Najnovije

SA KAVČANIMA NIŠANIO VUKOTIĆA: Zatvorski čuvar preko kriptovanog telefona planirao ubistvo škaljarca

Specijalno državno tužilaštvo sumnja da je službenik iz Spuža planirao likvidaciju navodnog vođe "škaljarskog" klana i pružao logističku podršku pripadnicima "kavačkog" klana.

Foto: pixabay.com

Zatvorski čuvar Vladan L., koji je uhapšen zbog sumnje da je pomagao u pripremi likvidacije navodnog vođe "škaljarskog" klana Jovana Vukotića, posedovao je kriptovani telefon na kome je koristio pseudonim "Kaluđer" , najnovija su saznanja cnogorskih istražitelja.

Prema pisanju crnogorske Pobjede, naredbom o sprovođenju istrage zatvorski stražar se tereti da je deo "kavačkog" klana na čijem čelu su odbegli Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan koji je u Spužu.

Telefonski razgovori

- Zatvorski policajac je preko kriptovanog telefona razgovarao sa Radovanom Mujovićem, visokopozicioniranim članom "kavačkog" klana, o čemu tužilaštvo poseduje dokaze koji će, ukoliko dođe do podizanja optužnice, biti u tom aktu - piše Pobjeda.

Napomnju da je zatvorski čuvar koji je radio u Istražnom zatvoru, zapravo pružao logističku podršku članovima kriminalne grupe iz Kotora.

- Vladanu L. određen je pritvor zbog sumnje da bi mogao pobeći i uticao na svedoke u istrazi grupe koja je planirala likvidaciju vođe škaljarskog klana dok se nalazio u spuškom Istražnom zatvoru - piše Pobjeda.

Plan

Kako je "kavački" klan planirao da ubije Vukotića dok se nalazio u Spužu 2020, navelo je i Specijalno državno tužilaštvo (SDT) u spisima gde su otkrili da su "kavčani" osmatrali metu sakriveni u grmlju u odvodnom kanalu, čekajući da se pojavi na prozoru ćelije, kako bi u njega pucali iz puške sa optičkim nišanom.

- Zvicer i Milan Vujotić sumnjiče se za krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja. Oni se takođe, sumnjiče da su ovu grupu formirali uz pomoć zatvorskog čuvara - prenose mediji.

Da podsetimo, rat kotorskih klanova počeo je krajem 2014. godine kada je u Valensiji nestao tovar kokaina.

Detalji u porukama – Zvicer davao instrukcije

Radoje Zvicer, koji je grupi davao instrukcije bio je vrlo nezadovoljan kako njegovi vojnici napreduju s planom likvidacije.

- Zvicer je sredinom marta 2020. preko Skaja saradnicima poslao fotografiju skice, na kojoj se vidi pozicija objekta u kojem se nalazio Vukotić na izdržavanju kazne zatvora i okolina, ali i poruke sledeće sadržine: "Obavezno je paljenje lažnjaka (automobila prim. aut) na kontra stranu. Ako bežite kolima, tu se mora paliti i kako dalje ne znam" i: "Palimo auto na izlaz od Spuža i to će da povede muriju" - pisale su Vijesti.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA