Najnovije

DETALJI HAPŠENJA NEMAČKOG DIPLOMATE: Osumnjičen da je ubio muža! (VIDEO)

Visoki nemački diplomata uhapšen je u Brazilu zbog optužbi da je pretukao na smrt svog supruga, sa kojim je bio u vezi više od dve decenije.

Foto: Jutjub

Uve Herbert Han, nemački konzul u Brazilu, uhapšen je proteklog vikenda nakon što je njegov muž, 52-godišnji Valter Henri Maksimilijen Biot pronađen mrtav. Han je navodno rekao policajcima da je Biot pao u njihovom penthausu u Rio de Žaneiru prethodne noći i preminuo.

Han tvrdi da je Biot imao neku vrstu napada, počeo je da trči prema balkonu stana, a zatim se spotakao o prostirku i udario glavu - nanevši sebi fatalnu povredu.

Policija navodi da je Biotovo telo bilo prekriveno modricama, od kojih su neke delovale kao posledica gaženja, a takođe je imao lezije od "napada cilindričnim predmetom“ koje nisu bile u skladu sa padom.

Nije jasno ko je pozvao policajce u stan para - u luksuznom naselju Ipanema - u subotu, ali Dejli mejl prenosi da je policija stigla da pronađe Hana kako pokušava da ga očisti.

Odveden je na ispitivanje pošto su forenzički timovi sa luminolom - supstancom koja sija u kontaktu sa krvlju - otkrili mrlje od krvi. Policija je pronašla mrlje od krvi na podovima stana i još jednu sumnjivu mrlju od krvi na sofi koja je nedavno očišćena.

Navodi se da je Han rekao policajcima da je Biot - belgijski državljanin - imao problema sa pićem i da je uzimao tablete za spavanje.

Policiji je navodno rekao da se Biot ponašao "čudno" u danima pre smrti i da je delovao "uspaničeno ili nervozno".

Han je tvrdio da je bio u kuhinji kada je čuo da je Biot ustao i počeo da trči, pre pada. Rekao je da je čuo svog muža kako "stenje" na podu i u početku je pomislio da je pijan i pokušao da ga stavi u krevet.

Tek nakon što je prijatelju poslao sliku u kojoj se žalio da je Biot "ponovo pijan", Han je tvrdio da je primetio krv.

Ali forenzički pregledi su otkrili da je Biot umro od rane na potiljku, a ne na prednjoj strani, što bi bilo u skladu sa pričom o padu. To je, zajedno sa brojnim drugim povredama koje je Biot zadobio, navelo policajce da zaključe da je njegova smrt rezultat nasilja.

Policajac Kamila Lorenko je rekla da "verzija događaja koju je dao konzul, da je žrtva pala, nije u skladu sa zaključcima forenzičkog izveštaja".

Brazilski mediji navode da Han neće imati diplomatski imunitet s obzirom na prirodu zločina.

Han i Biot su bili u braku 23 godine.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA