Najnovije

NAPADNUTA VELIKA TURSKA BAZA! Pogođena sa 10 projektila, ubijeno i ranjeno više vojnika, uništeno glavno skladište municije!

Snažan napad izveden je na veliku bazu turske vojske koja se nalazi u blizini grada Kaljibrin u severnom delu sirijskog Alepa.

Sirija. (Foto: Pravda)

Baza je gađana sa najmanje deset projektila, koji su ispaljeni iz obližnje oblasti koju zajednički drže Sirijske demokratske snage (SDF) predvođene Kurdima i snage sirijske vlade. Nekoliko turskih vojnika je navodno ranjeno ili ubijeno. Eksplodiralo je i glavno skladište municije u bazi.

Napad je verovatno izveo SDF kao odgovor na napad turske bespilotne letelice 6. avgusta na grad Kamišli u severnoj oblasti Hasake. U napadu su poginuli komandant jedinice za vojnu disciplinu grupe "Mazlum" Sad Edin Asad i troje civila, uključujući dvoje dece. Ovo je bio drugi takav napad za manje od 24 sata.

Dana 6. avgusta, četiri turska vojnika i tri sirijska militanta su ranjena kada je indirektnim napadom gađana turska vojna baza u blizini grada Inab u severnom delu Alepa. Novi napad će verovatno izazvati žestok odgovor Turske, čija je vojska već počela da granatira gradove i sela u severnom Alepu pod kontrolom SDF-a.

Ankara bi mogla da iskoristi nedavne napade na svoje baze u Siriji kao izgovor za pokretanje velike vojne operacije u severnoj Siriji protiv SDF-a. Turska vojska i njeni saveznici pripremaju se za pokretanje takve operacije od maja.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA