Najnovije

RUSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA ŠOKIRALA: Jedna evropska zemlja preuzima kontrolu nad ukrajinskim teritorijama

Kijevske vlasti su počele sa rasprodajom zemlje, saopštila je Spoljnoobaveštajna služba Rusije (SVR).

Ukrajina. (Foto: Printskrin)

Kako se navodi, Poljska nastavlja da preuzima kontrolu nad Ukrajinom - radi se o uspostavljanju kontrole nad najperspektivnijim granama njene privrede.

- Poljska nastavlja da preuzima kontrolu nad Ukrajinom. Informacije koje dobija Služba svedoče o postepenom sprovođenju dalekosežnih planova Varšave za Ukrajinu. Postaje sve jasnije da se ne radi samo o mogućnosti uvođenja "poljskih mirovnih snaga" u zapadne regione ove zemlje, već i o uspostavljanju kontrole nad najperspektivnijim sektorima privrede susedne države - saopštio je SVR.

Poljska planira da uspostavi kontrolu, pre svega, nad ukrajinskom poljoprivredom, organizovana je kupovina proizvoda po jeftinim cenama.

- Odabrana taktika je jednostavna, ali veoma efikasna. Koristeći trenutnu tešku situaciju ukrajinskih poljoprivrednih proizvođača, uključujući i skladištenje požnjevenih useva, poljske kompanije su organizovale otkup njihovih proizvoda po sniženim cenama, osuđujući ukrajinska preduzeća u nekim slučajevima na bankrot. Zatim će otkupiti njihovu imovinu i zemljište po povoljnim cenama. To se može ilustrovati, na primer, činjenicama o kupovini novog ječma od 30 dolara po toni, što je skoro pet puta jeftinije od realne cene ovog proizvoda - dodaje se u tekstu.

- Paralelno sa tim, poljska strana ulaže u stvaranje transportne infrastrukture i druge logistike za nesmetan izvoz ukrajinske hrane u Evropu i druga tržišta, gde su cene mnogo veće - napominje se u saopštenju agencije.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA