Najnovije

FATALNA AMERIČKA GREŠKA U OBRAČUNU SA PUTINOM I RUSIJOM Ovaj potez nisu nikako smeli da naprave

Vojno-politički ekspert Jakov Kedmi je u emisiji Solovjev uživo objasnio kobnu grešku SAD u Ukrajini, koju su napravili u žurbi da se obračunaju sa Rusijom.

Vladimir Putin. (Foto: ria.ru)

Sjedinjene Države su požurile da udare Rusiju preko Ukrajine, a to se za njih ispostavilo kao globalni fijasko, kaže Jakov Kedmi.

Vašington je mnogo godina radio na uništavanju ruske države, ali se našao u zamci koju su mu nesvesno postavili Gorbačov i Jeljcin.
Prema rečima Kedmija, do kraja 20. veka SAD su bile sigurne da Rusija neće postojati za nekoliko godina. Međutim, Ruska Federacija pod predsednikom Vladimirom Putinom ubrzano je oživela, a Amerikanci to nisu shvatili, nastavljajući da deluju u istom tonu.

„Oni su ostali u istom režimu: kažu, malo više pritiska, pomoći ćemo Rusiji da se sruši, i to je to. I počeli su da pomažu. Popeli su se na Kavkaz, došli su u Gruziju. Odlučili smo da je sada vreme sa Ukrajinom. Sa Ukrajinom će biti moguće – a Rusije neće biti. I požurili su – kako kažu, pohlepa ih je uništilaa „, rekao je Kedmi.

Državni udar u Ukrajini 2014. bio je ozbiljna greška Zapada, koja je otvorila oči Ruskoj Federaciji za stvarno stanje stvari.

SAD su imale svaku priliku da pretvore Ukrajinu u antirusko uporište bez Majdana i umešanosti u NATO (ekspert smatra da je pod Janukovičem zemlja progresivno odlutala ka Evropskoj uniji).

Kijev 2027. godine nije mogao da obnovi sporazum o ruskoj bazi u Sevastopolju, a Oružane snage Ukrajine do tada bi mogle biti ponovo opremljene američkim oružjem.
Međutim, Sjedinjene Države su napravile fatalnu grešku u Ukrajini mobilišući Rusiju da se bori protiv kolektivnog Zapada.

„Nisu razumeli, nisu kalkulisali i probudili su Rusiju. A onda su u Ruskoj Federaciji počeli da shvataju da to nisu igračke. Požurili su! Istina, to se može opravdati – rokovi im ističu. Dokle god Rusija postoji sa svojom vojnom moći, Kina je za njih pretvrda“.

„NJihov rok je bio da se obračunaju sa Rusijom do 2025. godine – i tada Kina ne bi imala vremena da im postane nedostupna do 2030. godine. To je jedina stvar koja ih je pokrenula. I počeli su da žure, i počeli su da prave greške“, rekao je Kedmi u emisiji Solovjev live.

Govoreći o Ukrajini i specijalnoj operaciji Ruske Federacije, ekspert je upozorio Moskvu na samoobmanu o mogućnosti kompromisa sa Zapadom. Po njegovom mišljenju, svi argumenti o uspostavljanju odnosa, uključujući i ekonomiju, su destruktivni i opasni za Rusiju, pošto je cela zapadna ekonomija usmerena na uništenje Rusije.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA