Najnovije

MI SMO IPAK ZEMLJA KOŠARKE: Srbija osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u basketu

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Austriji.

Foto: Jutjub

Naš tim pobedio je u finalu Letoniju rezultatom 21:14. Ušli su srpski basketaši idealno u veliko finale i na krilima raspucanog Dejana Majstorovića stigli do 4:1, najavivši momcima sa Baltika kakav ih pakao čeka ove večeri. 

Uvertira je bila idealna, međutim uhvatili su rezultatski priključak potom rivali "orlova". Ali, samo na trenutak, jer je Stefan Stojačić, popularni "doktor Strejndž" silovitim prodorom uz faul ponovo odlepio Srbe na plus 5, na semaforu je bilo 9:4. 

Prednost naših miljenika nastavila je da raste, a monstruozno zakucavanje pomenutog Stojačića za velikih 17:10 najavilo je da nema povratka za Letonce.

Srpski zlatni reprezentativci rutinski su priveli meč kraju, a kako i ne bi. Imaju toliko mečeva u nogama, toliko medalja u rukama i ono najvažnije, šampionski gen koji ih ne po prvi put nosi ka samom vrhu Starog kontinenta.

Ovi ljudi pokorili su Evropu, i to treći put u nizu, i pokazali ko su ti momci sa užarenih betona zemlje košarke koji kriju magiju u rukama.  

Podsetimo, Srbija je ranije u polufinalu rutinski savladala Holandiju, sa 11 razlike (21:10) što je bila deseta pobeda u isto toliko susreta sa "lalama", dok je Letonija veoma tesno savladala Litvaniju 21:20.

Za Srbiju igraju Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković.

Bar malo lepih vesti u ovom teškom danu za srpsku košarku.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA