Najnovije

PUTIN GUBI ŽIVCE! Najviši general dobio otkaz posle 16 dana? Evo šta je uradio

Ruski predsednik Vladimir Putin navodno je smenio svog najvišeg generala samo 16 dana nakon imenovanja, zbog gubitaka koje ruske snage trpe u istočnoj Ukrajini.

Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

Mediji prenose da je ruski predsednik razrešio dužnosti general-potpukovnika Romana Berdnikova zbog neuspeha ruskih snaga da zadrže ogromne delove ukrajinske teritorije u poslednjih nekoliko dana.

U kontraofanzivi ukrajinskih snaga, ruske trupe su potisnute skoro do granice a navodno su u panici ostavili za sobom tenkove, oružje i zalihe.
Neki zapadni izvori tvrde da su ruski vojnici brzo napustili svoje položaje.

Kako tvrde, glavno napredovanje u toj oblasti počelo je pre šest dana i primoralo je Moskvu da povuče svoje trupe kako bi sprečila njihovo opkoljavanje.

Prema podacima Glavnog obaveštajnog direktorata Ministarstva odbrane Ukrajine, general-potpukovnik Berdnikov imenovan je za komandanta zapadnih oružanih snaga 26. avgusta 2022. godine.

Međutim, čini se da je njegovo vreme na vrhu bilo kratko, a ukrajinski obaveštajci tvrde da ga je Putin otpustio zbog situacije u Harkovu. Iz Kremlja o tome nema potvrde.

Vest o njegovoj smeni usledila je nakon nepotvrđenih izveštaja iz Ukrajine još u junu da je on poginuo tokom borbi u Donbasu u Ukrajini.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA