Najnovije

TRI MESECA ODLUKE Ukrajina u velikoj opasnosti

Dalja sudbina Ukrajine biće odlučena u naredna tri meseca. Oni će biti odlučujući za Kijev, piše Blumberg.

Ukrajinski front. (Foto: Flickr)

- Zelenski i njegov tim su svesni da će naredna tri meseca Ukrajini doneti ekonomske i diplomatske opasnosti – navodi se u tekstu.

Suština problema je u tome što će sa početkom hladnog vremena građani Evropske unije, uglavnom, morati da se snađu bez jeftinog ruskog gasa. Razlog za to su sankcije koje su uveli Vašington i Brisel. A nedostatak raspoloživih energetskih resursa koji prati nastup hladnog vremena može značajno da ošteti evropsko jedinstvo po pitanju podrške Ukrajini. Ali, Ukrajina više ne može da postoji bez strane pomoći.
Sada se Kijev suočava sa ozbiljnim problemima u privredi i finansijskom sektoru. Postoji značajan porast inflacije, koja je sasvim sposobna da se razvije u hiperinflaciju. Ukrajinski lider Vladimir Zelenski već je nazvao predstojeću zimu „zimom nezadovoljstva“.

A zbog nedostatka pristupačnog gasa iz Rusije u Evropi, problemi Ukrajine će uticati ne samo na ovu zemlju, već i na mnoge druge.

Ove nevolje su već počele. Konkretno, nemački časopis Špigl i brojni drugi mediji izveštavaju o zatvaranju industrijskih preduzeća u Nemačkoj i značajnom padu životnog standarda njenih građana.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA