Najnovije

KADIROV APELUJE NA SAMOMOBILIZACIJU: ”Ne čekajte da vas Kremlj pozove!”

Lider Čečenije Ramzan Kadirov pozvao je dans na "samomobilizaciju".

Foto: RIA

U video obraćanju na svom Telegram kanalu on je rekao da je Rusija savezna država u kojoj regioni mogu biti pokretači bilo kakvih poduhvata, kao i da jedan od takvih poduhvata danas treba da bude "samomobilizacija".

"Nema potrebe da čekate da Kremlj proglasi vanredno stanje, ili obrnuto, da sedite i čekate kraj Novog svetskog poretka u Ukrajini. Šef svakog regiona Rusije danas mora da dokaže svoju spremnost da pomogne državi. I tu pomoć treba iskazati ne govorima ili banalnim automobilskim trkama, već konkretnim akcijama koje će pomoći borcima. Verujem da je svaki lider regiona sasvim sposoban da pripremi, obuči i popuni najmanje hiljadu volontera. Toi nije tako veliki broj, čak bih rekao da je to minimum koji moraju da se ispune za početak. Ali u nacionalnim razmerama, ovo je impresivan vojni kontingent od 85 hiljada ljudi - skoro vojska!", rekao je Kadirov.

On je dodao da pitanje rešavanja zadataka specijalne operacije moglo bi da bude zatvoreno u najkraćem mogućem roku.

Kako je rekao, to je sve moguće bez najave mobilizacije. "Iz iskustva znam da u našoj zemlji ima dovoljno iskrenih patriota koji su spremni da pređu u redove dobrovoljaca", zaključio je on na kraju.

Ukoliko bi SAD počele da isporučuju Kijevu balističke rakete ATACMS sa dometom do 300 kilometara, to bi značilo direktno mešanje u vojni sukob sa Rusijom. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA