Najnovije

Rusi se "osvetili" Zelenskom

Stanovištvo u ukrajinskom gradu Krivij RIh evakuisano je pošto je ruska vojska sa osam raketa pogodila branu kod tog mesta.

Volodimir Zelenski. (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

Zapadni mediji tvrde da je u pitanju osveta zbog, kako se navodi, nedavnih neuspeha ruske specijalne operacije u Ukrajini, te je, kako pišu, meta bio rodni grad ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.Zapadni mediji tvrde da je u pitanju osveta zbog, kako se navodi, nedavnih neuspeha ruske specijalne operacije u Ukrajini, te je, kako pišu, meta bio rodni grad ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

"Dejli mejl" navodi da je grad bio prekriven vodom posle napada na branu Karačun.

U napadu je teško oštećena brana i obližnja pumpna stanica, što je dovelo da velikog rasta nivoa vode i poplava.

Kako pišu mediji, voda nadolazi ka Hersonu, a pretpostavlja se da će nadolazeća bujica da ošteti pontonske mostove koje koristi ukrajinska vojska u napadima na ruske vojne snage.

"Ruske snage najveorvatnije su gađale branu Karačun da bi oštetilla pontonske mostove nizvodno", saopštio je Institut za studije rata.
Ova organizacija navodi da je do napada došlo pošto ukrajinske snage pokušavaju da prošire uporište u sklopu kontraofanzive u Hersonu.

Mediji navode da je u toku uspešna kontraofanziva ukrajinske vojske, a britansko ministarstvo odbrane tvrdi da, na osnovu obaveštajnih podataka, situacija na frontovima ne ide u korist zvaničnoj Moskvi.

Ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov kazao je da "duboko zabrinjava" to što se američka vlada "otvoreno hvali" da su uspesi Ukrajine na bojnom polju postignuti uz direktnu umešanost Pentagona.

"Zahtevamo od međunarodnih organizacije da iskoriste svoj uticaj nad Kijevom i da zaustave masakriranje civila. Ovo mora smesta da se zaustavi," izjavila je Zaharova na konferenciji za novinare, a prenosi TASS.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA