Najnovije

VAŠINGTON PRELAZI GRANICU! Ledeno upozorenje Moskve, Rusija spremna za totalni rat!

Ukoliko bi SAD počele da isporučuju Kijevu balističke rakete ATACMS sa dometom do 300 kilometara, to bi značilo direktno mešanje u vojni sukob sa Rusijom, rekao je za Sputnjik ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

Ruska vojska. (Foto: Printskrin)

Kako je rekao, ako Kijev dobije takvo oružje od SAD, veliki ruski gradovi, kao i objekti ruske industrijske i transportne infrastrukture naći će se u zoni mogućeg uništenja.

"Takav scenario bi značio direktno mešanje Sjedinjenih Američkih Država u vojnu konfrontaciju sa Rusijom“, rekao je ruski ambasador.
Takođe je ukazao na to da Oružane snage Ukrajine „stalno krše norme humanitarnog prava čak i na teritorijama koje je Kijev smatrao delom Ukrajine“.

„Granatiraju se naselja u Donbasu, ginu nevini civili. Pogledajte koliko je svastika i nacističkih simbola na ukrajinskoj vojnoj tehnici. Ako se to dešava u DNR i LNR, očigledno je da ako dobiju američke rakete dugog dometa, bez oklevanja će ih upotrebiti i protiv naše zemlje“, konstatovao je Antonov.

Kako je dodao, Rusija smatra da zapadni „pokrovitelji Kijeva“ neće pristati na mirno rešenje ukrajinskog sukoba i da će nastaviti da ga podstiču na nove samoubilačke avanture.

Ranije su mediji preneli da je Kijev tražio od Vašingtona rakete velikog dometa, uključujući taktičke balističke rakete zemlja-zemlja (ATACMO), kao i tenkove, bespilotne letelice, artiljerijske sisteme, protivbrodske rakete Harpun i 2.000 raketa za sisteme "Himars".

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA