Najnovije

KFOR: Spremni smo da intervenišemo

Kfor je spreman da pozove rezervne snage i interveniše u slučaju pogoršanja bezbednosne situacije, s približivanjem isteka roka za preregistraciju vozila, izjavio je danas u Prištini prvi zamenik komandanta NATO misije u pokrajini, brigadni general Luka Piperni.

Kfor (Foto: Jutjub)

Piperni je u sedištu Kfora u Prištini izjavio novinarima da je situacija sada mirna, ali osetljiva i da NATO ne može da isključi nove tenzije ili, kako prenosi Rojters, nasilje na severu pokrajine kako se približava 31. oktobar.

"Ako se situacija pogorša, spremni smo da intervenišemo, spremni smo da se nađemo između demonstranata i bezbednosnih organizacija", rekao je Piperni novinarima govoreći o, kako navodi Rojters, približivanju isteka roka za preregistraciju vozila na KiM.

On je rekao da Kfor ima "dovoljno vojnika da se izbori sa situacijom" i da "sa tim brojem pripadnika" može da "okonča bilo koje povećanje napetosti".

"Mi smo na oprezu i spremni da delujemo...ako budemo imali povećanje tenzija, ali takođe možemo da dovedemo rezervne snage...koje možemo da pozovemo u kratkom roku", istakao je brigadni general Piperni.

O najvećoj prevari vlasti u Srbiji pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA