Najnovije

SI ĐIPING NAREDIO KINESKOJ VOJSCI: Spremite se za pravi rat!

Narodnooslobodilačka armija Kine (NOAK) treba da se fokusira na pripremu za učešće u stvarnim neprijateljstvima, rekao je kineski predsednik i predsednik Centralnog vojnog saveta Si Đinping.

Kineska vojska (Ilustracija: Pravda)

On je, kako prenosi kineska centralna televizija, takvo uputstvo uputio učesnicima seminara o nacionalnoj odbrani i vojnim reformama, koji je održan u Pekingu. Događaju su prisustvovali članovi Politbiroa CK KPK.

Kineski lider je takođe naložio da se striktno pridržavaju plana za postizanje ciljeva reforme vojske.

Kineske vlasti su 2015. objavile nameru da reformišu oružane snage kako bi povećale njihovu efikasnost. Prema Si Đinpingu, u zemlji bi trebalo da se pojavi ultramoderna vojska, sposobna da odbije svakog neprijatelja ako je potrebno. Najvažniji zahtev je borbena gotovost i sposobnost za pobedu, naglasio je kineski predsednik.

Tako je, u okviru reforme, NOAK stvorila strateške raketne trupe, koje sada, uz kopnene, vazdušne, pomorske snage i Narodnu oružanu policiju NR Kine, čine Oružane snage Kine.

Još na otvaranju 19. kongresa Komunističke partije Kine 2017. godine, kineski lider je rekao da je do 2035. planirano da se završi modernizacija oružanih snaga kako bi u potpunosti odgovorile izazovima našeg vremena.

O stanju na frontu u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA