Najnovije

NOVI UDAR NA DONALDA TRAMPA: Ovog puta su na meti optužbi i njegova deca!

Tramp je odgovorio da je u pitanju još jedan "politički lov na veštice"

Donald Tramp. (Foto: Jutjub)

Državno tužilaštvo NJujorka podnelo je tužbu protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, troje njegove dece i Trampove organizacije, navodeći da su bili umešani u opsežnu prevaru koja je trajala više od decenije koju je bivši predsednik iskoristio da se obogati.

U tužbi, koja ima više od 200 stranica, državna tužiteljka Letiša DŽejms navodi da prevara uključuje sve aspekte Trampovog poslovanja, uključujući njegovu imovinu i terene za golf. Prema tužbi, Trampova organizacija je prevarila zajmodavce, osiguravače i poreske vlasti tako što je nerealno prikazala vrednost njegove imovine koristeći pogrešne procene.

- Ova dela prevare i lažnog predstavljanja bila su slične prirode, počinio ih je viši menadžment u Trampovoj organizaciji u delu godišnjeg izveštaja koji je odobrilo najviše rukovodstvo Trampove kompanije i Tramp lično - navodi se u tužbi.

Tramp i njegova deca – Donald Tramp Mlađi, Erik Tramp i Ivanka Tramp – navedeni su kao optuženi. Imenovani su i Alen Vajselberg, bivši finansijski direktor Trampove organizacije, i DŽef Mekoni, dugogodišnji direktor u kompaniji. Tužba je podignuta nakon istrage finansija Trampove kompanije koja je trajala tri godine.

Na čelu istrage bila je tužiteljka Letiša DŽejms, koja je iz redova demokrata. DŽejmsova traži 250 miliona dolara navodno nezakonito stečenih sredstava i da se trajno zabrani Trampu i njegovoj deci, koja su navedena u tužbi, da budu direktori preduzeća registrovanog u državi NJujork.

Tužiteljka, takođe, traži da se poništi korporativni sertifikat Trampove organizacije, koji bi, ako ga sudija odobri, mogao da primora kompaniju da prestane sa radom u državi NJujork.

Tramp se suočava sa brojnim krivičnim istragama federalnih i državnih tužilaca koje uključuju tačnost finansijskih izveštaja njegove kompanije, mešanje u predsedničke izbore 2020. i njegovo rukovanje poverljivim dokumentima nakon što je napustio funkciju. Tramp je negirao sve optužbe.

Tramp: Tužba politički lov na veštice

Bivši predsednik SAD Donald Tramp osudio je potez državne tužiteljke NJujorka i nazvao ga "još jednim lovom na veštice". Oglasila se i Trampova advokatica.

- Kancelarija državnog tužioca je prekoračila svoja zakonska ovlašćenja tako što je ušla u transakcije u kojima nije bilo nikakvog prekršaja - rekla je Alina Haba, nazivajući optužbe "neupotrebljivim".

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA