Najnovije

IZ ČIJEG DŽEPA? Pošta kupuje elektrovozila za više od milion evra

Pošta Srbije planira da kupi elektrovozila, vidi se iz objavljenog tendera gde piše i da je procenjena vrednost ove nabavke 124 miliona dinara (više od milion evra), piše Nova ekonomija.

Foto: Jutjub

S obzirom da u dokumentaciji stoji da se nabavlja 31 vozilo, to bi značilo da je procena da jedno ovo elektrovozilo košta oko 4 miliona dinara (oko 34 hiljade evra). Vozila su namenjena za prijem, prevoz i uručenje poštanskih pošiljaka.

Radi se o vozilima na električni pogon sa snagom motora minimalno 15 kilovata, i kapacitetom baterije minimum 14 kilovat-sati, vidi se iz tehničke specifikacije.

Maksimalna brzina elektrovozila treba da je minimalno 70 klilometara na čas, piše Nova ekonomija.

U specifikaciji se zahteva i mogućnost da se baterija puni putem utičnice priključene na gradsku elektro mrežu (220V/50Hz), dok je vreme za punjenje baterije maksimum šest časova. Pošta je opisala kako treba da izgleda vozilo.

Na primer, tovarni prostor treba da bude zatvoren – odvojen od kabine pregradom od čvrstog, punog materijala. Vozačka kabina mora da bude sa minimalno dva sedna mesta.

U specifikaciji piše da je vozilo ukupne dužine 3700 milimetara ( +- 3 odsto), Kao boja vozila je navedena žuta (RAL 1021) ili „odgovarajuća iz drugih paleta boja“.

Rok za podnošenje ponuda je 26. oktobar.

Ukoliko ponuđač nije proizvođač ponuđenog vozila, on mora biti ovlašćeni distributer i serviser vozila, piše u uslovima za izbor firme.

Pojačana kupovina vozila

Pošta je u poslednjih godinu dana krenula da obnavlja svoj vozni park, pa je tako sprovela nekoliko tendera za različitu vrstu vozila.

Tako je ugovor za preko 1.000 mopeda, vredan 395,24 miliona dinara dodeljen je firmi P.G.S. Motori.

Takođe Pošta je na leto kupila 14 elekromopeda. Tada je u sprovedenom postupku javne nabavke ugovor vredan 8,3 miliona dinara (bez PDV-a) dodelila firmi Sit Systems iz Beograda.

Izvor: Nova ekonomija

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA