Najnovije

PIKSI I TADIĆ PRED MEČ SA ŠVEDSKOM: Liga nacija nije prijateljski turnir, o Kataru još ni reči (VIDEO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković i kapiten orlova Dušan Tadić održali su konferenciju za novinare pred poslednji prozor Lige nacija.

Foto: Jutjub

Prvo pitanje selektoru postavio je novinar Gazete delo sport koga je zanimao komentar na lošu formu Dušana Vlahovića u Juventusu i da li će se možda Piksi odlučiti na dva napadača protiv Švedske, tačnije da upari Vlahovića.

O VLAHOVIĆEVOJ FORMI

- Očekivao sam neko pitanje o utakmici, ne o Vlahoviću. Gledajte, Vlahović radi naporno u Srbiji, srećan je što je ovde, motivisan je za naredne dve utakmice. Kao selektor sam veoma zadovoljan... Možda u Italiji očekuju da postiže golove na svakoj utakmici, Serija A je teška... Sve u svemu, on je sjajan momak, žrtvuje se i očekujem da za Srbiju bude tu. U odličnoj je fizičkoj spremi, nema povreda - odgovorio je Piksi, a o dva napadača dodao:

MOGU LI VLAHOVIĆ I MITROVIĆ ZAJEDNO?

- Sve je moguće, na kraju smo ovog  turnira. Još dve utakmice su nam ostale. Želimo da budem u konkurenciji za prvo mesto, a utakmica protiv Švedske biće teška. Moraćemo da uradimo šta god je potrebno da pobedimo. Potrebna su nam tri boda. Da li ću igrati sa Mitrovićem i Vlahovićem? Obojica su sjajni napadači i ne vidim problem da budu zajedno na terenu. Kada imate dva mađioničara, ne vidim razlog da ne igraju zajedno.

LIGA NACIJA

- Liga nacija nije prijateljsko takmičenje. Bodovi se broje i važno je. Obe utakmice očekujemo u sjajnoj atmosferi, igrači su motivisani, znamo da ne postoje lake utakmice. Jučerašnje utakmice i one od pre to pokazuju. Svi žele da naprave iznenađenje, a mi znamo naš fokus. Želimo da igramo dobro protiv Švedske, da igramo lep fudbal i da na kraju dođemo do rezultata.

TADIĆ O KRITIKAMA NA RAČUN FORME

- Kada ste najstariji u ekipi i kada ste kapiten, naravno da to nekima ne odgovara. Pogotovo kada ste stranac u nekoj zemlji... Pogotovo ako ne postignete gol ili ne namestite, i uvek ste vi na udaru. I to je normalno. Igrači sa najviše kvaliteta treba da preuzmu odgovornost i kada treba i kada ne treba. Potrebno je da znaš ko si i šta si, treba da ostaneš gladan i željan uspeha. To je najvažnije.

FOKUS NA ŠVEDSKOJ, O NORVEŠKOJ POSLE SUBOTE

- Za razliku od juna kada smo imali naporan tempo, ovde je samo dve utakmice. Nema prostora ni potrebe za improvizacije, nečim što bih ja vas impresionirao. Fokusirani smo na sutrašnju utakmicu, nismo pričali o Norveškoj. Ovo nam je prioritet i to tako treba da ostane. Igrači znaju koju odgovornost nose, da uvek treba maksimum kada se igra za nacionalni tim. Imperativ je pobeda, ali neće biti lako. Puno poštujem Švedsku, a na kraju sve zavisi od nas. Ako mi budemo na svom mestu, a moramo da budemo... Smatram da dve utakmice nose veliku važnost... Nikakva tragedija nije i ako ne budemo prvi. Ali nemojte da sumnjate da ćemo pokušati da dođemo do pobeda.

PIKSI O DEBITANTIMA

- Imamo Mitrovića kao Topalovića. Nisu došli ovde da se slikaju, iako jesu zgodni momci... Došli su da upišu debi za nacionalni tim. Kada će i da li će, hoće sigurno... Kada, to ćete videti.

O ERAKOVIĆU POSEBNO

- Nemam dilemu oko tima, samo ne mogu da kažem. Pre tri dana je stvorena slika i to je tako. Svaki dan se samo potvrđuje to neko razmišljanje. Nemamo Milenkovića zbog povrede, ali igramo sa trojicom pozadi, pa neko mora da igra. Nećemo ostaviti prazno mesto, a ko će biti, to ćete videti sutra. Srbija će izaći sa timom za koji smatram da može iznese teret i izazov, koji se zove Švedska. Ko god bude bio pozadi, nemam dilemu da će odigrati vrhunski i onako kako se očekuje. Nemanja Gudelj je otišao kući, a ima i što se tiče zdravstvenih stvari, koje mi kao treneri moramo da prihvatimo. Videćemo, radi se o trojici igrača, da vidimo kako će spavati i kako će se probuditi.

ŠTA JE SA SAMARDŽIĆEM?

- To je za sada nebitna tema. Što se nas tiče učinili smo šta je potrebno. Hajde da sačekamo mart, kada dođe vreme pričaćemo i tome - odgovorio je selektor na pitanje o kontroverzama vezanim za ime Lazara Samardžića koji nikako da se odluči je li Srbin ili Nemac.

O KATARU SE JOŠ NE RAZMIŠLJA

- Sve je usmereno ka Švedskoj i Norveškoj. Kada sve ovo prođe, naravno da ćemo krenuti da razmišljamo o Mundijalu. Razumem medije, ljude, ne prođe minut a da me neko ne sretne i pita da li se spremam za Katar. Ali, moramo da se ponašamo odgovorno, a kada dođe vreme... a doći će brzo, onda ćemo razmišljati i o tome. U podsvesti verovatno neko razmišlja, ali nismo pričali o Kataru. To je sekundarna stvar za nas u ovom trenutku.

KAPITEN O SARADNJI SA NAPADAČIMA

- Uvek sam u službi tima, da ih hranim loptama... Puno mi je srce kada daju golove. Svako će doći do izražaja kada pratimo instrukcije Mistera. Golovi će doći sami po sebi, samo da se opustimo.

ŠVEĐANI DOLAZE OSLABLJENI

- Ne interesuje mi tim Švedske i ko će igrati i da li će igrati. Moj tim me interesuje, naravno da znam ko igra za Švedsku, ali to je dovoljno da ja znam, neću njih da opterećujem - rekao je Piksi.

O IZOSTANKU PUBLIKE I KARNEVALSKE ATMOSFERE

- Imaćemo mladost na tribinama, a to je dodatan motiv i veća odgovornost da im pružimo zadovoljstvo i da im ta utakmica ostane u dobrom pamćenju. Verujem da će tako biti. Nije nam drago zbog kazne, ali smo je prihvatili. Ovo je jedna od poslednjih opomena, da ne dolazimo u ovu situaciju. Baš je bizarno da u utakmici pred odlazak na Mundijal nosiš tu kaznu na leđima. To je bezveze, ali na ovim prostorima nikada nije lako - rekao je Piksi, a Tadić se nadovezao:

- Biće dece, to je dodatna odgovornost jer oni treba da odu sa stadiona puni utisaka i da maštaju da postanu fudbaleri. Da budu puni utisaka i da kada dođu kući, da ne mogu da spavaju. Te stvari se ne zaboravljaju.

UOČI KONFERENCIJE

Dva kola pre kraja Srbija ima tri boda manje od lidera u četvrtoj grupi B Divizije, Norveške, koja će ugostiti orlove u utorak od 20.45. 

Da bi taj meč imao rezultatski značaj, Srbija mora u subotu da savlada Švedsku.

Izvor: Novosti onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA