Najnovije

ŠAMAR AMERICI I ZAPADU: Mask gostuje na konferenciji u Moskvi

Ilon Mask, poznati biznismen, inovator i milijarder, u poslednje vreme poznat kao kritičar ukrajinskih vlasti, putuje u Moskvu krajem ovog meseca, pišu svetski mediji.

Naime, Mask je nedavno imao i telefonski razgovor sa Vladimirom Putinom, ruskim liderom, ali često je razmenjivao stavove i na Tviteru sa Dmitrijem Medvedevom, što mu je zapadna javnost na određeni način zamerila, a posebno je bio kritikovan od strane Kijeva i ukrajinskih političara.

Mask je pre dva dana pozvao Zelenskog da ne šalje mlade Ukrajince u smrt, podvlačeći da istorija neće biti blagonaklona prema Zelenskom, te da će ostati upamćeno da su mladi ljudi stradali veoma često bespotrebno i suludo. On je o ovome govorio kod DŽo Rogana na podkastu.

Američki milijarder će gostovati na konferenciji AI DŽurni (AI Journey) koja se održava krajem meseca u Moskvi.

Sasvim je izvesno da će biti na udaru kritičara, jer je ovo svojevrsno “kršenje sankcija” koje Amerika i Zapad već godinama agresivno promovišu i pokušavaju da sprovedu prema Rusiji.

Informaciju o gostovanju Maska na konferenciji u Moskvi je objavio EU Reporter, navodeći da će Mask promovisati novo AI rešenje “Grok” koje treba da bude konkurencija popularnoj ChatGPT platformi.

Pročitajte OVDE o novom predlogu ZSO i izjavama portparola EU o istom

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA