Najnovije

RUSI OTKRILI POLOŽAJ UKRAJINSKOG "STRANOG LEGIONA": Ubijeno oko 100 stranih boraca

Ruska avijacija likvidirala je 100 stranih plaćenika i ukrajinskih nacionalista u oblasti Svjatogorska u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo odbrane Rusije.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

„Visokopreciznim napadima Vazduhoplovno-kosmičke snage Rusije su na privremene položaje 'Inostranog legiona' i odreda nacionalističkih formacija u oblasti naselja Svajtogorsk u DNR likvidirale do 100 militanata“, navedeno je u saopštenju.

Raketnim napadom na položaje 10. Planinsko-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblasti naselja Časov Jar DNR tokom savetovanja komande brigade likvidirano je do 25 ukrajinskih vojnika, a ranjeno je više od 40. Onesposobljeno je osam jedinica specijalne vojne tehnike.

Ukrajinske brigade su izgubile do 120 ljudi u Harkovskoj oblasti, a uništena su i tri skladišta municije i naoružanja ukrajinske vojske oblastima gradova Zaporožje, Nikolajev i Kramatorsk.

U saopštenju se dodaje da je ukrajinska artiljerija ispalila 25 projektila na vikend-naselje „Volna“, koje se nalazi u neposrednoj blizini Zaporoške nuklearne elektrane. Ruska vojska je odgovorila vatrom i uništila vojnu tehniku protivnika.

Snimak napada na regrutni centar u Rusiji pogledajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA