Najnovije

ZAVETNICI: Kosovo će u 21. veku biti mera i provera svih nas

Srpska stranka Zavetnici pozdravlja poziv istaknutih srpskih intelektualaca na objedinjavanje državotvornih snaga u očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije.

Zavetnici (Foto: Zavetnici)

„"Kosovo će u 21. veku biti mera i provera svih nas", podsećanjem na reči blaženopočivšeg patrijarha Pavla pružamo punu podršku uspostavljanju nacionalnog jedinstva i društvenog konsenzusa. Verujemo da je to najbolji put da se odupremo spoljnopolitičkim pritiscima koji su usmereni ka tome da od Srbije iznude pravno obavezujući sporazum sa Prištinom, kojim bi se legalizovala uzurpacija naše državne teritorije. 

U potpunosti delimo stav srpskih intelektualaca i javnih radnika da Beograd ne treba da pristane na predloge za rešenje konflikta koji izlaze iz ustavnog okvira i važeće Rezolucije 1244'’, rečeno je u saopštenju.

Srpska stranka Zavetnici dodaje da će podržati sve inicijative i konkretne aktivnosti koje podstiču sabiranje odgovornih društvenih i političkih činioca koji se nedvosmisleno zalažu za nepovredivost suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA