Najnovije

Objedinjene snage Rusije, DNR i LNR omogućiće oslobađanje veće teritorije

Formiranje objedinjenih snaga Rusije, Donjecke i Luganske Narodne Republike omogućiće oslobađanje veće teritorije, izjavio je u intervjuu za Sputnjik šef Predstavništva LNR u Rusiji Rodion Mirošnik.

Okupirani delovi Hersonoskog, Zaporoškog i Donjeckog regiona (Foto: Jutjub)

„Svi računaju na to da će upravo objedinjavanjem u jedinstvenu vojnu udarnu silu svih vojnih formacija Luganske i Donjecke Narodne Republike, pod rukovodstvom Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Rusije, biti stvoren jedinstveni mehanizam oružanih snaga u kojem će biti i naši odredi. Oni će vojno usaglašavanje, odnosno celokupan neophodni mehanizam uspostavljanja pravnih i praktičnih dejstava. I to će dati konkretan rezultat upravo za jačanje snaga kako bismo razbili neprijatelja koji se nalazi na našoj teritoriji, u blizini naših teritorija, na teritoriji Donjecke Narodne Republike koja je još okupirana, na teritorijama Zaporoške i Hersonske oblasti“, rekao je Mirošnik.

On je dodao da će teritorija Donbasa „sigurno biti oslobođena, ali ne trenutno“.

Referendumi o ulasku DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije održani su od 23. do 27. septembra. Prema rezultatima obrade 100 odsto glasačkih listića u DNR, 99,23 odsto izašlih glasalo je za prisajedinjenje Ruskoj Federaciji, u LNR – 98,42 odsto, u Hersonskoj oblasti – 87,05 odsto, u Zaporoškoj oblasti – 93,11 odsto.

Predstavnici niza zapadnih zemalja, uključujući i Evropsku uniju, saopštili su da ne priznaju rezultate referenduma. Istovremeno, međunarodni posmatrači, uključujući i one iz zemalja EU, pratili su referendume i potvrdili slobodnu volju građana.

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se građanima u 21. septembra povodom situacije u Donbasu i toka specijalne operacije. On je naveo da će Rusija podržati odluke referenduma LNR, DNR, Zaporoške i Hersonske oblasti i objavio delimičnu mobilizaciju u Ruskoj Federaciji, nazvavši to odlukom koja je u potpunosti adekvatna aktuelnim pretnjama.

Da li se bližimo kraju rata? Saznajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA