Najnovije

RUSKE DIPLOMATE UHAPŠENE U PODGORICI: Zadržan i bivši visoki funkcioner SCG

Dva crnogorska državljanina, šest ruskih diplomata i nekoliko državljana Rusije uhapšeno je jutros u Podgorici zbog sumnje da su radili za obaveštajnu službu Rusije, saznaju podgoričke "Vijesti" iz više izvora.

Hapšenje (Foto: Pixabay)

Kako se navodi, među uhapšenima je bivši portparol Ministarstva spoljnih poslova Radomir Sekulović (62), koji je radio u Vladi za vreme državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Prema saznanjima "Vijesti", akciju je vodila Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB), u čijoj je i nadležnosti to krivično delo, a sprovedena je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Isti izvori navodi da je današnja akcija tek početak aktivnosti na otkrivanju saradnika stranih obaveštajnih službi.

Vest o hapšenjima potvrdio je crnogorski premijer Dritan Abazović koji je kazao da za sada ne može da otkriva imena uhapšenih.

"Aktivnost je planirana nešto ranije i sinoć je aktivirana. Jutros je uhapšeno više lica. Mislim, uhapšeno... dok oni odu kod tužioca, dok im se odredi pritvor, ako im se odredi, često to u Crnoj Gori izaziva neke diskusije. U svakom slučaju, rade se pretresi na više lokacija i više lica je u pitanju. Međunarodni je karakter. Mi smo spremni da štitimo nacionalni interes Crne Gore u svakom segmentu", rekao je Abazović.

Kako Bugarska izvozi oružje u Ukrajinu, saznajte OVDE.

Izvor: Vijesti/Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA