Najnovije

Komandant Aleksej Mozgovoj uputio proglas Ukrajincima

Komadant brigade Novorosije „Prizrak” – Aleksej Mozgovoj, koji je jedan od najzaslužnijih što je Donbas odoleo kijevskoj hunti – obratio se specijalnim apelom građanima Ukrajine koji sebe smatraju Ukrajincima.
Aleksej Mozgovoj (foto: ITAR-TASS)

Aleksej Mozgovoj (foto: ITAR-TASS)

Ovo su bitni delovi njegovog proglasa: „Ukrajinče, da, upravo tebi se obraćam. Želiš u Evropsku uniju? Tamo je, govore ti, rajski život: sve jasno, uređeno i lepo, sve u svemu – raj. Ali, sve ima svoju cenu, a ta roba – veruj mi – preskupa je za tvoj džep. A već su počeo da je plaćaš brdima leševa i rekama krvi... Znaš li da je na jugoistoku tvoje zemlje sada u toku rat do istrebljenja? Tamo svakodnevno ginu tvoji sunarodnici. U toku je masovno ubijanje ne samo vojnika, nego još više civilnog stanovništva, onih koji nisu uspeli da napuste zonu konflikta. Oni koji su uspeli da se spasu, pobegli su u Rusiju, a ne u dubinu Ukrajine. Jesi li pomislio: zašto? To je samo jedna cena onoga „Hoću u Evropu!” Sa kime ratuju vojnici tvoje zemlje? Zbog čega višecevnim raketnim bacačima „Grad” zasipaju sela i gradove? Slavjansk, Lugansk, Donjeck, Sčastje i mnoge druge gradove i naselja, a ginu žene, deca i starci. Zar je to antiteroristička operacija? Šta pokazuje tvoj televizor? Znaš li ti šta se u stvari događa? Tebi nikad neće pokazati kako se celi odredi vojnika tvoje armije predaju ili prelaze u redove narodne vojske (Novorosije). Zašto ljudi iz Luganska i Donjecka ne beže prema Kijevu, nego u Rusiju? O svemu tome tvoji mediji gromko – ćute. Vlada tvoje zemlje se već uvalila u kredite, iz kredita joj se više ni uši ne vide. Neće imati odakle da se vrate – biće ipak da bar to znaš. Još malo pa će se cela tvoja vlada razbežati po raznim turističkim mestima, napustivši Ukrajinu zauvek i ostaviv oza sebe višemilionske dugove prema zapadnim zemljama. Odakle ćeš ti to vraćati? Nije ti bio po volji jedan predsednik Ukrajine, pa 2004. Otišao na kijevski Majdan, nije ti se svideo drugi – opet si nedavno ponovio Majdan. A za državnim kormilom su opet tajkuni bez savesti koji ne samo da pljačkaju tvoju zemlju, nego i šalju mladiće Ukrajine u sigurnu smrt, prisiljavajući ih da sami uvbijaju mirne građane. Naši dedovi su se borili protiv fašizma u Velikom Otadžbinskom ratu i srušili ga. Čast im i besmrtna slava! A danas bojovnici-fašisti iz Desnog sektora streljaju civile i siluju žene. Ne možemo, na žalost, vaskrsnuti pobednike nad fašizmom, ali – možda je vreme da sami ponovimo podvig svojih predaka i da sami uništimo taj ološ? Budi iskren: jesi li zadovoljan cenom gradskog prevoza i komunalnih usluga, koje – evo i ovih dana – ponovo rastu? Vidiš li šta se događa? Možda je vreme da opet izađeš na glavni trg? Ali, možeš i da dođeš u našu narodnu vojsku u čijim redovima možeš zaštititi svoje sunarodnike i uspostaviti vlast kakvu sam želiš”.
Pročitajte još:(MAPE) Evo šta se za jedan dan promenilo na frontu u Ukrajini (FOTO) Pogledajte brutalno uništenu ukrajinsku bazu u blizini Donjecka!
Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA