Najnovije

”SPUCAĆU TE NAJŽEŠĆE”: Ovako je Plenković pretio nedavno preminulom novinaru Bagi (VIDEO)

Objavljen je video snimak koji svjedoči o razgovoru između hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i nedavno preminulog novinara Mislava Bage uoči jednog od intervjua.

Foto: Sinhua

Plenković mu je poručio da će ga „spucati“ ako ga bude prekidao.

– Samo me nemoj puno prekidati. Ne, ne, ne radimo intervjue radi tebe, nego radi javnosti. To odmah da znaš. Spucaću te najžešće ako budeš bezobrazan – najozbiljnije. Nemoj me stalno prekidati. Ozbiljno ti kažem – poručio je Plenković Bagi.

Bago mu je odgovorio da ga neće prekidati, a nakon čega ga premijer Hrvatske prekida, ne dozvolivši mu da se potpuno izrazi.

- Moramo javnosti objasniti šta radim, a ne šta ti hoćeš da im kažem. To je jako važno – kazao je Plenković.

Plenković se na vladinoj sjednici oprostio od Bage.

– Bio je tvrd, nekad težak sagovornik, ali bio je užitak raditi s njim. Nastojao je od svojih sagovornika izvlačiti ono što je bitno za javnost. Lično mi je žao da Mislava nema više s nama. Ostavio je snažan pečat u hrvatskom političkom novinarstvu – izjavio je tada Plenković.

Bago je dugogodišnji televizijski novinar koji je javnosti postao prepoznatljiv kao oštar sagovornik. Insistirao je na direktnim odgovorima zbog čega je često prekidao one s kojima je razgovarao. Smatra se među najzaslužnijim osobama za razvoj političkog novinarstva u Hrvatskoj. Preminuo je 18. augusta u Zagrebu u 49. godini.

Izvor: Kliks

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA