Najnovije

UZBUNA: Proksi rat SAD i Rusije prerasta u direktan obračun (VIDEO)

U najnovijoj „Uzbuni“ pored autorskog dvojca Velje Čupića i Danila Tvrdišića u emisiji je uzeo učešće, kao specijalni gost, jedan od najboljih poznavaoca geopolitičkog trenutka u svetu, kao i dešavanja u Rusiji i Ukrajini, Slobodan Stojičević.

Ukrajina. (Foto: Jutjub)

U emisiji su otvorena su ključna pitanja dramatičnog istorijskog trenutka u kome se nalazimo.  Otvoreno je pitanje nuklearnog terorizma (koje se odvija konstantnim bombardovanjem nuklearne elektrane u Zaporožju od strane ukrajinske strane). Tvrdišić je između ostalog rekao“Da li se iko zapitao kakvi su to umovi koji namerno izazivaju nuklearni incident koji može imati nesagledive posledice po Evropu i ceo svet? Da li razumemo kakav vrednosni poremećaj u zapadnom javnom mnenju se desio kada jedan „Dojče Vele“ bez ikakvih ograda opravdava napade ukrajinskih snaga na Zaporošku elektranu tvrdeći da je ona zapravo „legitiman vojni cilj“?!!! Tvrdišić se takođe zapitao da li je neko ozbiljnije izanalizirao izjavu ministra inostranih poslova Turske koji je direktno optužio neke zapadne zemlje da su pokušali na sve načine da spreče žitni sporazum između Rusije, Ukrajine i Turske? Kakvi su to ljudi koji svesno i namerno žele da ograniče pristup hrani najsiromašnijim zemljama?!!!

U emisiji je Čupić, između ostalog,ukazao na izvanredan značaj litija koje se održavaju kao reakcija na bezobrazno nametanje LGBT agende od strane EU. Čupić je između ostalog rekao:“ Ovo što se i dalje planira, ovo što nije otkazano od strane organizatora, nije nikakva parada, nikakav događaj za bilo čiji ponos. Ovo je sve suprotno od toga. Reč je o javnom i otvorenom prizivanju demonskih sila iz cele Evrope sa ciljem ritualnog poništavanja onoga što suštinski čini srpski narod u najdubljem, duhovno-kulturološkom smislu. Ta procesija je osmišljena kao obračun sa celokupnim našim bićem, jedan vešto osmišljen kulturološki i vrednosni obračun u cilju duhovnog raskida sa našim svetinjama, našim precima i potomcima. Ta sramna procesija je, ništa drugo do izrugivanje svemu onome što predstavlja lik srpskog naroda u istoriji. Oni hoće da  nas preinače u skladu sa svojim nakaznim moralnim načelima. I zato nas na sledećoj litiji mora biti još više, preko sto hiljada. Ovde se bije bitka za naše trajanje u istoriji“.

Specijalni gost emisije, Slobodan Stojičević, je ukazao da niz nerazumnih odluka evropskih lidera govore o tome da su oni ukinule ostatke demokratskih procesa u evropskim društvima. Stojičević, između ostalog kaže:“Demokratija u EU je ukinuta. Ona više ne postoji, osim kao poštapalica za realizaciju ciljeva sive internacionale. I oni to više ne kriju. Pogledajte šta govori Berbokova, šta kaže Makron ili Šulc. Ta kvazi elita je izgubila kompas, a posledice toga će biti nesagledive.“

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA