Najnovije

JOVANOVIĆ: Neodgovorno što deo političke elite negira šta se od Srbije traži

Predsednik Novog DSS-a i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je danas da je savetnik Stejt departmenta Derek Šole potvrdio u Prištini da se od Srbije traži da prizna secesiju KiM, ocenjujući da je neodgovorno što jedan deo političke elite u Srbiji to negira.

Miloš Jovanović (Foto: NADA)

Jovanović u pisanoj izjavi medijima navodi da je Šole juče u Prištini rekao da "je potrebno da se Kosovo i Srbija uključe u razgovore koje vodi EU što će doprineti sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa zasnovanom na uzajamnom priznanju".

"Ova činjenica ne predstavlja naravno nikakvu tajnu i više puta je jasno i glasno izrečena od strane najviših zapadnih zvaničnika - od nemačkog kancelara Olafa Šolca do evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija", podsetio je Jovanović.

On je ocenio da je kukavički i krajnje neodgovorno što i danas deo političke elite u Srbiji negira ovu činjenicu kao što su to, kako je rekao, nedavno uradili Dragan Đilas i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

"Međutim koliko god jedan deo srpske političke scene zabadao glavu u pesak, činjenice su neumoljive i one kazuju da se Srbija nalazi na raskrsnici i da je prinuđena da bira između sebe, odbrane svoje državne teritorije, svojih građana, svog Ustava, svoje istorije i časti i s druge strane jedne spoljnopolitičke orijentacije kao što su evropske integracije", naveo je Jovanović, a saopštila koalicija NADA.

U takvim okolnostima, potrebno je, prema njegovim rečima, konačno jasno reći zemljama Zapada da je takav izbor za Srbiju potpuno jasan i da Srbija, njena teritorijalna celovitost, odbrana KiM, poštovanje Ustava kao i očuvanje nacionalnog identiteta nemaju niti mogu imati alternativu.

"Svako delovanje suprotno ovom stavu bi povlačilo ne samo političku i krivičnopravnu, već iznad svega istorijsku odgovornost", zaključio je Jovanović.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA