Najnovije

UKRAJINSKA VOJSKA PSUJE BUGARE: NJihova municija im uništava artiljeriju (FOTO)

Vojnici 53. brigade ukrajinske vojske se žale da artiljerijski projektili bugarske proizvodnje su lošeg kvaliteta i eksplodiraju u cevima topova, objavila je ta jedinica na svom Telegram kanalu.

Ukrajinska artiljerija (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

“Ovo su problemi o kojima više nije moguće ćutati. Ponovo, zbog lošeg kvaliteta, tačnije zbog zastarelosti municije, artiljerijski top je oštećen. Nije to prvi put. Nakon kratkog istraživanja ispostavilo se da su u svakom takvom slučaju eksplodirali projektili isporučeni iz Bugarske”, pričaju ukrajinci. 

Ova poruka na društvenim mrežama potvrđuje da u Ukrajini raste nezadovoljstvo isporukama  naoružanja iz evropskih zemalja.

“Želim da dodam da su Bugari p****i. To je normalno kad ima jedan takav projektil, ali kada se isporuči čitava serija starog zahrđalog sranja, to je otvorena pomoć neprijatelju. Pa, uopšte, Bugari su uvek bili na strani svih loših ljudi” – zaključuje iznervirani anonimni vojnik.

Ranije 9. janura ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba je optužio partnere Kijeva da “niko još nije učinio dovoljno” da pomogne naciji.

U septembru prošle godine ruski telegram-kanal “Ribar” je objavio da bugarske kompanije isporučuju oružje i municiju za ukrajinsku vojsku uprkos tadašnjoj zabrani Vlade Bugarske.

Šta za to vreme radi ruska artiljerija, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA