Najnovije

RAKOVIĆ: Srbija u obavezi da na popisu podrži Srbe u Crnoj Gori

Istoričar dr Aleksandar Raković gostovao je za Srpsku novu godinu na TV Hepi i govorio je o prilikama u Crnoj Gori.

Aleksandar Raković (oto: Medija centar Beograd)

Raković je kazao da napadi crnogorskih separatista na Danicu Crnogorčević i funkcionere Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije proističu iz crnogorskog konvertitstva i bega iz primarnog srpskog identiteta.

S tim u vezi Raković je rekao da crnogorski konvertiti beže od srpstva kao đavo od krsta.

Naime, Raković je pojasnio da su crnogorski separatisti upali u duhovnu i kulturnu regresiju i da je Crnoj Gori potrebno da Srbi obave civilizatorsku misiju.

Raković je posebno naglasio da bi trebalo pohvaliti Demokratski front i Socijalističku narodnu partiju što su govorili u Narodnoj skupštini Republike Srbije i/ili prisustvovali proslavi Dana Republike Srpske.

S tim u vezi Raković je rekao da nas napadi crnogorskih separatista dodatno motivišu da ih rasturimo i da će se to i dogoditi.

Kada je reč o popisu, Raković je podvukao da je obaveza Srbije da podrži Srbe u Crnoj Gori te da je ta obaveza uređena Ustavom Republike Srbije, Zakonom o kulturi, Zakonom o crkvama i verskim zajednicama, Zakonom o Srbima u regionu i Zakonom o zaštiti ćirilice.

Dakle, naglasio je Raković, to nije hoćemo ili nećemo, već mi moramo da poštujemo ustavna i zakonska rešenja koja smo doneli.

Raković je stoga rekao kako očekuje da se srpska inteligencija i robusna srpska medijska mašinerija u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj uključe u popisna zbivanja u Crnoj Gori radi afirmacije prava stanovništva da se izjasni slobodno i da Srbi postanu većina.

Na kraju, Raković je i ovog puta zaključio da Srbija, Republika Srpska i Crna Gora treba da se ujedine i jedinstvenu srpsku državu.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA