Najnovije

"HOĆE DA VAS KOLONIZIJU!" Lavrov uništio planove zapada u Africi!

Vašington i evropske države zahtevaju od afričkih država da ne sarađuju sa Moskvom i na taj način nastoje da obnove kolonijalnu zavisnost Afrike, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Foto: ria.ru

- Znamo da se u Africi redovno pojavljuju američke, britanske i druge evropske delegacije koje uporno zahtevaju od afričkih zemalja da ne sarađuju sa Rusijom, da ne iskaču iz zajedničke discipline kojom Zapad smatra uspostavljanje kolonijalne zavisnosti, ali u novom obliku - rekao je Lavrov nakon posete Eritreji.

Ministar je ujedno istakao da afrički kontinent ima ogroman potencijal za ekonomski razvoj.

- Najbogatiji kontinent, između ostalog i u pogledu prirodnih resursa koji su eksploatisani dugi niz vekova. Zapad i danas želi da zadrži svoju eksploatatorsku politiku prema Africi - konstatovao je Lavrov.

Razvoj novih centara političke moći – nezaustavljiv

Lavrov je takođe rekao da nikakvi hibridni ratovi koje pokreću zapadne zemlje, uključujući i onaj koji su pokrenuli u Ukrajini, neće uspeti da zaustave razvoj novih centara ekonomske i političke moći.

- Formiranje multipolarnog sveta je objektivan i nezaustavljiv proces. Iako kolektivni Zapad, NATO i Evropska unija, koji su u potpunosti pod kontrolom Amerike i dalje pokušavaju da preokrenu ovaj proces, to su uzaludni napori - rekao je šef ruske diplomatije.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA